„Happy bearday”, Bitcoin: 3 éves lett a medvepiac

-

A Bitcoin medvepiacának „igazi” gödre már több mint 2000%-os nyereséget hozott a türelmes BTC-hodlereknek.
Lehet, hogy a Bitcoin (BTC) 50.000 dollár alatt mozog, a bikapiac mindenesetre ebben a hónapban lett hároméves.
A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai megerősítik, hogy a Bitcoin-bikáknak van mit ünnepelniük 2021 végéhez közeledve.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Három év, 2125%-os emelkedés

Annak ellenére, hogy csalódást okozott az év végi árfolyamvárakozások tekintetében, a BTC/USD továbbra is egy nagyságrenddel magasabban van, mint ahol még 18 hónappal ezelőtt tartózkodott.
2020 márciusában rövid időre visszatért a ciklusközeli mélypontokhoz az egyébként 2018 decembere óta tartó szilárd bikapiac.
Ekkor a bitcoin 3100 dolláros mélypontra kapitulált – olyan szintre, amire soha nem volt példa, és valószínűleg soha többé nem is lesz.


Ez 2018. december 15-én volt, amikor a bitcoin egy egész éves visszalépésnek vetett véget a 20.000 dollár közeli történelmi csúcsokról. Az idei, 69.000 dolláros csúcshoz képest a BTC befektetői így akár 2125%-os nyereségnek is kitették magukat.
A konszolidáció ezt követően több hónapig tartott, 2019 áprilisában pedig vízválasztó pillanat volt, amikor a piac a 13.800 dolláros éves csúcs fölé emelkedett.

A „medvecsúcs” évfordulója időszerű, mivel az elemzők a konszolidáció és a lassú felfelé ívelés esélyeit mérlegelik, amelyek az idei év végét és a következő év elejét jellemzik.
„Üdvözöljük a chop-szezonban” – foglalta össze Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa.

„Az a szezon, amikor az 1. nap összes nyereségét elveszítjük a 2. napon, és 24 órán belül minden felborul – akárcsak az emberek elképzelései – a piacokon”.

Ahogy arról a Cointelegraph beszámolt, szeptember 15. újabb születésnapot jelentett a Bitcoin számára, mégpedig abban a formában, hogy egy teljes évet töltött 10.000 dollár felett.

A „flush” reményében

Bár a piaci szereplők többsége számára még a 20.000 dollárra való visszatérés sincs benne a pakliban, az elemzők nem zárják ki, hogy a bitcoin rövid távon ismét jelentős csökkenést tapasztal majd
A népszerű kereskedő, Pentoshi számára ez egy újabb tőkeáttételi kaszkád formájában valósulhat meg, hogy „lehúzzák” a piacról a túlzott spekulációt.

A főbb támaszszintek 40.000 dollár körül mozognak, amelynek áttörése a BTC/USD árfolyamát a májusi bányászhullám után bekövetkezett zuhanásnál is alacsonyabbra küldené.
Ezzel szemben a „maximális fájdalom” forgatókönyv valójában egy 60.000 dollár felé történő emelkedés lenne, állította Filbfilb még ezen a héten.

Olvastad már? Fellélegeztek a kriptopiacok a FOMC-gyűlés után

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!