Volatilisan zárhatja a hónapot a bitcoin

-

A Bitcoin árfolyamát a következő napokban a bálnák, mozgóátlagok és makro triggerek erős koktélja fogja meghatározni a Material Indicators szerint.
A Bitcoin (BTC) újra belépett a legjelentősebb konszolidációs zónájába, de még mindig összeomolhat egy „makrofenékig” – figyelmeztet egy új kutatás.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy április 27-i Twitter-szálon a Material Indicators on-chain analitikai platform a 38.000 dollár jelentőségére világított rá a BTC árfolyamának alakulása szempontjából.

A Bitcoin körbejárja a mindent eldöntő pontot

Miután a Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a napközbeni időkereteken a 37.700 dolláron vagy a fölött lévő likviditás közelében tartózkodott, a BTC/USD még nem tett egyértelmű lépést felfelé vagy lefelé, és a kereskedők csak találgatják, merre fog menni a piac.
A makrotényezők további csökkenést követelnek, mivel az infláció és a geopolitikai viszályok hatása egyértelműen érezhető a részvénypiacokon.
Ugyanakkor az on-chain jelzések mindenekelőtt a bányászok és a hashrátába történő egyre növekvő befektetéseik vezetésével bárminek mondható, de medvésnek biztos nem.
Akár rövid, akár hosszú távon, a 38.000 dollár kritikus történelmi árat képez a Bitcoin számára.
„A 20.000 dollárról való kitörés óta, ’20 decemberében, a BTC ebben a sávban konszolidálódott a legtöbbször” – magyarázta a Material Indicators.

Hozzátette, hogy az „irányítási pont” – lényegében a legnagyobb volumenű árszint – most „pontosan” ott van, ahol a spot ár jelenleg tartózkodik.
Hogy innen merre mehet tovább a bitcoin, az azonban az e havi árfolyam alakulását tekintve nem egyértelmű.
A 3 napos chartot elemezve a Material Indicators csak ezen a héten megismétlődő bullish és bearish mintákat is megfigyelt.
Ezek az 50, 100 és 200 napos mozgóátlagokat érintik a 3 napos grafikonon.
„A 3 napos grafikonra kissé ráközelítve látható, hogy a 3 napos 50MA keresztezése a 100-as 3 napos MA alatt ralit váltott ki, és a 3 napos 200-as MA-val való kölcsönhatás vagy ralihoz, vagy a makrofenékre való bontáshoz vezetett” – jegyezte meg.

„A BTC ezen a héten mindezeket a dobozokat kipipálta”.

BTC/USD 3 napos gyertya chart (Bitstamp) 50, 100, 200 MA-val. TradingView

Az elveszett mozgóátlagok egymásra rakódnak

Az iránytól függetlenül a volatilitás szinte garantált a közelgő havi zárásnak köszönhetően. Jelenleg a BTC/USD áprilisban 6000 dollárral alacsonyabban fog zárni, mint ahonnan a hónap elején indult.
Ahogy arról a Cointelegraph korábban már beszámolt, a heti grafikon a múlt vasárnapi záráskor produkálta az első négy periódusú piros gyertyaszettet 2020 júniusa óta.
Két kulcsfontosságú heti mozgóátlag eközben megismételt egy ritka trendet, ami kétszer is 50%-os BTC áresést váltott ki a héten.
Amellett, hogy most mindhárom fent említett mozgóátlag alatt vagyunk, a bálnák vételi és eladási viselkedése ezen a kritikus ponton kulcsfontosságú a jövőbeli pálya meghatározásához.

„Amíg a BTC vissza nem nyeri a kulcsfontosságú mozgóátlagokat, addig ezek elosztási ralinak tekinthetők, amelyeket a […] eladásra vagy a short pozíciók kiegészítésére használnak” – írta.

„Várhatóan nagyobb volatilitás jön a havi zárás/nyitás során. Akkor majd egy új Trend Precognition jelzést fogunk keresni a havi charton”.

A BTC/USD megbízáskönyvének chartja (Binance) a kulcsfontosságú bálna zóna kiemelésével. Forrás:  Material Indicators/ Twitter

Olvastad már? Mikor indul a Greenwatt.io kripto farmja?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!