Fort Worth a városházán bányászik bitcoint

-

Mattie Parker, Fort Worth polgármestere a héten nyilvánosan bejelentette, hogy ők az első önkormányzat az országban, amely bitcoint bányászik.
A kezdeményezés egyelőre nem nevezhető nagyszabásúnak, 3 ASIC-ot állítottak hadrendbe, amely a városháza adatközpontjában működnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezeket az együttműködő partnerüktől, a Texas Blockchain Council részéről kapták, és teljesen egészében saját maguk fogják üzemeltetni, a biztonsági kockázatok csökkentése miatt.

A szervezettől három Bitmain S9-et kaptak, és a terveik között szerepel, hogy ha a kezdeményezés sikeresnek minősül, és fel tudnak építeni egy önkormányzati bitcoin-bányászati programot, akkor tovább növelik a kapacitásokat.

„A blokklánc és a kriptopénzek a jelek szerint alaposan meg fogják reformálni a pénzügyek területét, mi pedig azt szeretnénk, ha Fort Worth egy technológia-barát város lenne. A Texas Blockchain Council segítségével ma egy kis lépést teszünk, amely komoly üzenetet hordoz, Fort Worth nem marad le a jövőtől. Ez a három kicsi, de erőteljes készülék megmutatja a valódi elkötelezettségünket, hogy az innováció és a fejlődés otthonává váljunk.”

Egy porszívó fogyasztása

Az USA politikusai és bürokratái újabban aggodalmaikat fejezik ki a bitcoin bányászat miatt, és néhányan már törvényjavaslatot is beadtak, hogy tiltólistára tehessék ezt a tevékenységet.
Ez azért is nevetséges, mert pont a kriptoipar az, amely az előző 12 hónap során drasztikus mértékben növelte az energiahatékonyságát, és mostanra lényegesen kisebb a környezetre gyakorolt hatása, mint azt az úgynevezett szakértők gondolják.
A Bitcoin Mining Council legutóbbi jelentéséből például kiderül, hogy az idei első negyedév során például 25%-kal csökkent a bányászat energiafelhasználása.
A Fort Worth városházáján üzembe állított gépek például annyit fognak fogyasztani, mint egy hagyományos porszívó.

„A projekt által igényelt energiát a várakozások alapján fedezni fogja a kibányászott bitcoin. Kis léptékben akarjuk csinálni a tesztprogramot, hogy megtanulhassuk a potenciális lehetőségeket, amelyeket a bitcoin tartogat.”
Fort Worth gazdasági igazgatója, Robert Sturns úgy fogalmazott, Texas mindig is úttörőnek számított a kriptopénzek és a blokklánc területén.

„Texas állam egyre jobban bekerül a köztudatba, mint világvezető a bitcoin és a blokklánc területén, Fort Worth pedig akar magának egy széket az asztalnál. Az úttörők szellemisége nagyon is jelen van a városban, és remélhetőleg ezzel a programmal sikerült felkelteni a figyelmét olyan vállalkozásoknak is, amelyek hasonló jövőképet látnak maguk előtt.”

Olvastad már? A Coinbase CEO-ja szerint Musk Twitter-felvásárlásával a szólásszabadság győzött

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!