Elhalasztották az ausztrál kriptós ETF-ek indulását

-

Ausztrália első három BTC és ETH tőzsdén kereskedett alapjának (ETF) szerdára tervezett indítását további „ellenőrzések” elvégzése miatt elhalasztották.
A Cosmos Asset Management Bitcoin Spot ETF-jét bevezető tőzsde, a Cboe Australia kedden késő este közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy „a kereskedés megkezdése előtti szokásos ellenőrzések még mindig folyamatban vannak”, és „további frissítésre kerül sor az elkövetkező napokban”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cboe ugyanezt a közleményt adta ki a 21Shares által kibocsátott két, szintén mára tervezett spot ETF-ről, egy Bitcoin ETF-ről és egy Ether ETF-ről.
Nem világos, hogy miért késnek a termékek, az Australian Financial Review jelentése szerint egy tőzsdei szolgáltató – egy olyan szervezet, mint például egy bróker vagy egy nagyobb intézmény, amelynek hatalma van arra, hogy késleltesse a listázást, amíg készen nem áll a termékek kereskedelmének támogatására – lehet a felelős a késedelemért.
A Cosmos ETF mögöttes eszköze egy közvetlen befektetés a kanadai Purpose Bitcoin ETF-be, Észak-Amerika első BTC-követő tőzsdén kereskedett alapjába.
A 21Shares által kibocsátott alapok mögött a Coinbase által tartott bitcoin- és ether-tartalékok állnak.
Toby Chapple, a Zerocap ausztrál vagyonkezelő cég kereskedési vezetője elmondta, hogy a késés „nem nagy ügy”.

„Azt gondolnánk, hogy egy olyan ETF-et, amely egy másik ETF-be fektet be, könnyebb kezelni, de a bróker csak biztosítja, hogy minden részletet letisztázzon, mielőtt elindul.”

Cici Lu, az Apollo Capital kripto-eszköz befektetési és vagyonkezelő cég ügyvezető partnere szintén azt mondta, hogy ez csak egy kis bukkanónak tűnik az alapok hosszú útján.

„Bár ez nem ideális kezdés az ETF-ek számára, csak egy kisebb fennakadásként fogunk rá tekinteni az ausztrál kriptoeszköz-ipar számára. A hagyományos pénzügyi szektor próbál rájönni, hogyan igazítsa üzleti tevékenységét egy új eszközosztályhoz, ez egy olyan út, amelyen a kripto és a tradícionális pénzügy együtt halad.”

A Cosmos Asset Management „Cosmos Purpose Bitcoin Access ETF” április 19-én kapta meg az Ausztrál Értéktőzsde (ASX) jóváhagyását a kereskedés megkezdésére egy hétnapos bejelentési időszakot követően, és az indulás után várhatóan mintegy 1 milliárd dollárt vonzott volna.
A 21Shares által kibocsátott két ETF nagyjából egy időben kapta meg a jóváhagyást, így mindhárom alap azonos indulási időponthoz igazodott.
A 21Shares számára nem idegenek a fennakadások a kripto ETF termékeivel kapcsolatban.

Április elején az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) elutasította a Bitcoin ETF-jét, amelyet az amerikai Cboe BZX tőzsdén vezettek volna be, mondván, hogy a tőzsde nem felel meg a pénzügyi termék bevezetésére vonatkozó követelményeknek.

Olvastad már? A Coinbase CEO-ja szerint Musk Twitter-felvásárlásával a szólásszabadság győzött

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Marco Verch Professional 

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az FTX egyezséget kötött a CFTC-vel

Az FTX, a 2022-ben összeomlott hírhedt kriptopénz-tőzsde bejelentette, hogy a folyamatban lévő csődeljárás részeként egyezséget kötött a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hatósággal. A bírósági jóváhagyásra...

5 altcoin, amit sajnálni fogsz, hogy kihagysz – Potenciális 4000%-os emelkedés

A kriptopiac csendes és nyugodt, várja a következő nagy bikafutást. Számos altcoin továbbra is alacsony árfolyamon van, és bármelyik pillanatban hatalmas emelkedésre készül. Az érdeklődés...

Kripto szigorítás Nigériában:A Binance-t adóelkerüléssel vádolják!

Úttörő lépésként egy nigériai bíróság október 11-én eljárást indít a Binance ellen állítólagos adóelkerülés miatt - számolt be a Reuters. A kriptopénz-óriás négy vádpontban néz...

Az amerikai választások 2024: Elon Musk „jelentős” Donald Trump számára

A Bloomberg friss jelentése szerint Elon Musk hozzájárult az America PAC-nak, a Donald Trump újraválasztásáért dolgozó csoportnak. Az adományt „jelentősnek" írják le, ami komoly változást jelent...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!