A Coinbase CEO-ja szerint Musk Twitter-felvásárlásával a szólásszabadság győzött

-

A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong dicsérte Musk Twitter-vásárlását, a közösségimédia-platformon tapasztalható „nagyon veszélyes” cenzúrázási tendenciára hivatkozva.
A milliárdos Tesla-vezérigazgató, Elon Musk a Twitter közelgő felvásárlása közepette a szólásszabadságot helyezte előtérbe.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Most az egyik legnagyobb kriptotőzsde vezérigazgatójának támogatására talált.

„Elon Twitter-megvásárlása nagy győzelem a szólásszabadság számára, és valószínűleg jobban megváltoztatja a világ pályáját, mint azt a legtöbben gondolnák” – tweetelte tegnap a Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong.

„A Twitter sok szempontból a média és a kultúra előretörése, és a cenzúra tekintetében nagyon veszélyes irányba tendált”.

Musk Twitter-átvétele

Hetekig tartó huzavona után a Twitter elfogadta Musk 44 milliárd dolláros ajánlatát a vállalat átvételére.
A saga azzal kezdődött, hogy a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója először április 4-én szerzett egy 9,2%-os részesedést a közösségimédia-platformban.
Egy nappal később Parag Agrawal, a Twitter vezérigazgatója bejelentette, hogy Musk csatlakozik a Twitter igazgatótanácsához.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Április 9-én Musk arról tájékoztatta a Twittert, hogy valójában nem csatlakozik az igazgatótanácshoz.
Majd alig öt nappal később hivatalos ajánlatot tett a vállalat megvásárlására 43 milliárd dollárért, és a következőket tweetelte:

„A Twitter rendkívüli potenciállal rendelkezik. Én felszabadítom”.

Indokai a cég teljes megvásárlására a cenzúra, a burjánzó spam botok eltávolítása, a szerkesztés gomb bevezetése és a Twitter kódjának nyílt forráskódúvá tétele körüli aggodalmakból erednek.
Mindezek elérése azonban „fordulatos munka” lesz – tette hozzá a Coinbase vezérigazgatója egy mai szálban.


De felajánlotta Musknak, hogy „támasztékot ad a kivitelezéshez és a kihívás olyan módon történő felvállalásához, amire a legtöbb ember még csak gondolni sem tudna”.
„Remélhetőleg a Twittert idővel decentralizált protokollá lehet alakítani” – mondta Armstrong.

A Bluesky, a Twitter által támogatott projekt, amely a Twitter korábbi vezérigazgatója Jack Dorsey által kezdeményezett „nyílt és decentralizált szabványt hoz létre a közösségi média számára”, mindeközben bejelentette, hogy őket nem érinti a közösségimédia-óriás Musk általi megvásárlása.

Olvastad már? GemTRX – Hogyan tökéletesítette egy hatalmas technológiai vállalat a felhőbányászatot?

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Kripto Kritik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja ez a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!