Listázza riválisa stablecoinját a Coinbase

-

A BUSD a negyedik legnagyobb stabilcoin a piaci tőkeérték alapján. A Coinbase úgy döntött, hogy listázza a Binance által kibocsátott kriptovalutát.

Ezzel ez a nyolcadik stabilcoin, amelyet a Coinbase kínál, csatlakozva a Tether (USDT), USD Coin (USDC), TerraUSD (UST), Dai (DAI), Paxos Standard (PAX), Rai Reflex Index (RAI) és mStable USD (MUSD) mellé.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BUSD a Binance stabilcoinprojektje, amelyet a Paxosszal partnerségben hoztak létre, amely a coin tartalékait őrzi. E cikk írásakor a BUSD a Coinbase 172 eszköze közül a 10. legnépszerűbb volt a tőzsde műszerfala szerint.
A bevezetés azonban nem volt mentes egy kis buktatótól. A Coinbase Exchange Status műszerfala arról számolt be, hogy a BUSD-USDT kereskedési pár „nem teljesítette a kereskedés folytatásához szükséges mérőszámokat”, és szüneteltetni kellett.
Egyszerűbben fogalmazva ez azt jelenti, hogy nem volt elég likviditás a kereskedés engedélyezéséhez. A kereskedés csak hat percig szünetelt, mielőtt a probléma megoldódott volna.
A Coinbase szóvivője, amikor egy versenytárs stabilcoinjának listázásáról kérdezték, azt mondta a Decryptnek, hogy a vállalat nem kommentálja az egyes eszközök listázását. A Binance nem válaszolt a Decrypt véleményezési kérésére.
Ez egy különös fejlemény, mivel a két tőzsde gyakran tűnt úgy, hogy ellentétben áll egymással.
A Binance és a Coinbase a két legmagasabban rangsorolt spot kriptoőzsde a CoinMarketCap szerint. Az oldal a tőzsdei pontszámokat a forgalom, a likviditás, a kereskedési volumenek és a bejelentett kereskedési volumenek legitimitása alapján osztja ki.
Szerda délután a BUSD a negyedik legnagyobb stabilcoin, 17,4 milliárd dolláros piaci kapitalizációval, és összességében a 13. legnagyobb kriptopénz a CoinMarketCap szerint.
Amikor a Coinbase (COIN) tavaly tőzsdére ment, a Binance a Twitteren gratulált. Megragadta az alkalmat arra is, hogy a Coinbase-t a Wall Street választott tőzsdéjeként jellemezze, és „minden utca tőzsdéjének” titulálta magát.


A Coinbase a maga részéről a hivatalos Twitter-fiókjáról elismerte a Binance-t, és üdvözölte az USDC tőzsdére vezetését korábban.


Tegnap a WhaleAlert Twitter-fiókja egy 122.895.760 dolláros BUSD-égetést jelölt meg a Binance tőzsdei címén.
A stabilcoin-égetések általában azért történnek, hogy a forgalomban lévő tokenek száma megfeleljen az őket fedező tartalékoknak.
A tegnapi égetés például valószínűleg azért történt, mert egy tárca a BUSD-t fiat valutára váltotta. Ez azt jelentené, hogy a Binance-nek megfelelő számú tokent kellett elégetnie, hogy fenntartsa az 1:1 arányt.

Amikor a Withum könyvvizsgáló cég legutóbb elvégezte a Paxos által a BUSD és a saját stabilcoinja, a Pax Dollar (USDP) mögött tartott tartalékok vizsgálatát, a cég jelentése szerint az 1:1 arány sértetlen volt.

Olvastad már? GemTRX – Hogyan tökéletesítette egy hatalmas technológiai vállalat a felhőbányászatot?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!