Visszapattant a BTC a hétfői csökkenés után

-

A hétfői eladási hullámot követően a kriptopénz piacok többnyire mindenhol visszapattantak, a BTC és az ethereum ára is 10%-ot is emelkedett.
Összességében a globális kriptopiaci tőke több mint 6%-kal volt magasabb a tegnapi naphoz képest.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A Bitcoin, amely a tegnapi nap folyamán 33.184,06 dolláros napközbeni mélypontra esett, a cikk írásakor közel 9%-kal emelkedett, és közben 37.247,52 dolláros csúcsot ért el.
Miután a hét elején téves kitörés történt a 34.170 dolláros támaszszintről, a mai napon a BTC/USD árfolyama ettől a ponttól kezdve emelkedett. Egyesek most a 40.000 dolláros ellenállás felé való emelkedés lehetőségét vetítik előre.
Az alábbi grafikonra pillantva úgy tűnik, hogy a BTC-bikák sokak várakozásának megfelelően ezen a szinten újra belépnek. Ez hasonló lenne a júliusi mozgáshoz, azonban mivel az RSI még mindig túladottságot jelez, sokan továbbra is szkeptikusak a teljes körű bikafutással kapcsolatban.
Most a rövid távú 10 napos EMA (piros) tekintetében némileg enyhült a lefelé irányuló lendület. A kereskedők ezért egy lehetséges fordulatot várnak, mivel a felfelé irányuló kereszt fokozatosan növekszik.
Amit most figyelni kell, az az, hogy vajon a hosszú távú bitcoinosok megveszik-e a mélypontot.

BTC /USD – napi diagram

Ethereum

Az elmúlt hét napban az ETH értéke több mint 20%-ot esett. Kedden azonban némileg enyhült ez a csökkenő nyomás, mivel a bikák újra beszálltak a versenybe.
A cikk írásakor az ETH/USD napközbeni csúcsra, 2.463,59 dollárra emelkedett, miután hétfőn majdnem 2.000 dollár alá esett, és ennek következtében július óta a legalacsonyabb árfolyamot jegyezte.

A mai grafikonra pillantva úgy tűnik, hogy az ETH talált egy átmeneti padlót, annak ellenére, hogy a hosszú távú csökkenő háromszög további lefelé irányuló nyomásra utal.
A BTC-hez hasonlóan az Ethereum árfolyama továbbra is túladott. Azonban ahogy fokozatosan a 30-as RSI-szint felé halad, kérdés, hogy látjuk-e majd a bikás hangulat erősödését.

ETH /USD – napi diagram


Olvastad már? 2022 legígéretesebb altcoinjai – 2. rész

Forrás: news.bitcoin.com


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!