2022 legígéretesebb altcoinjai – 2. rész

-

Ez a cikk sorozatunk második része. Az első részt ide kattintva olvashatod.

Sushi (SUSHI)

A Sushi egy blokkláncalapú tőzsde, akárcsak a Uniswap. A japán ételkülönlegességről elnevezett platform valójában a Uniswap teljes kódbázisának lemásolásával indult (hiszen az a blokkláncon bárki számára hozzáférhető).
Azóta egy sor defi-terméket és alkalmazást indítottak útjára. Ilyen volt például a kölcsönzés, a kölcsönvétel és a stake-elés – mindezen funkciók a Uniswapen nem érhetők el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A történet a Sushi létrehozásától addig, ahol ma tart, szinte hihetetlen. A projekt eredeti létrehozója nyomtalanul tűnt el – és dollármilliókat vitt magával.
A közösség azonban nem hagyta, hogy ez legyen a történet vége, és összefogott, hogy a Sushit egy átverésből a top 10-es defi-protokollá tegye, amelynek több mint 2 milliárd dollárt zároltak az intelligens szerződéseiben.
Emellett egy decentralizált NFT-platformot is indítanak, amely sokak reményei szerint kevesebb problémával jár majd, mint az OpenSea.
Bár még mindig van némi vita a Sushi alapcsapata körül (beleértve egy vezetőt, aki nemrég rossz feltételek mellett távozott), a projektet mindenképpen érdemes lesz szemmel tartani 2022-ben.
A Uniswap csapata ellen ugyanis jelenleg az SEC vizsgálódik, ami hatalmas kockázatot jelent az UNI tokenje számára.
A Sushi jelenleg egyetlen vizsgálatnak sem célpontja, de ezt a kockázatot nem lehet félvállról venni. Szerencsére az Ethereum decentralizációjának köszönhetően az SEC nem tudja megakadályozni egyik tőzsdei protokoll működését sem.

Stellar Lumens (XLM)

A Stellar, a világ különböző banki rendszereit egyesítő decentralizált platform, különböző, egymástól független fizetési módszereket használ (ACH, SEPA, SPEI stb.).
A Stellar hálózata ezeket a rendszereket egy decentralizált főkönyvön keresztül köti össze, minden fizetési módhoz fel- és lecsatlakozási rámpákkal.
A Stellar legközelebbi versenytársa, a Ripple szintén SEC-vizsgálat alatt áll. A Stellarnak kiváló lehetősége van arra, hogy megragadja az alkalmat, és a világ globális fizetési hálózatává váljon.
A Stellar-hálózaton a spamek megelőzése érdekében a felhasználóknak tranzakciós díjat kell fizetniük, és a Stellar tokenjében, a Lumensben (XLM) kell teljesíteniük egy letéti követelményt.

Aave (AAVE)

A decentralizált hitelezés a központosított hitelezésnél magasabb kamatokat kínál, jobb biztonság és anonimitás mellett. Az Aave, világ az egyik vezető hitelezési protokollja úgy működik, hogy a hitelfelvevőknek a kölcsönzött összegnél nagyobb biztosítékot kell felajánlaniuk a kölcsön okosszerződésébe.
Az okosszerződés a kölcsön teljes futamideje alatt biztonságos letétben tartja a zálogot, így kerülve meg a megbízható közvetítő szükségességét.
Ha a hitelfelvevő nem teljesíti a kötelességét, az okosszerződés automatikusan kifizeti a hitelezőt.
Az Aave 10% APY-t kínál bizonyos stablecoin-hitelekre, amelyekhez nem szükséges az ügyfél-azonosítás (KYC), és ami a hagyományos pénzügyekben nem lehetne megvalósítható.

Solana (SOL)

A Solana egy okosszerződéses blokklánc, aktív defi-ökoszisztémával és több mint 10 milliárd dollárnyi zárolt vagyonnal. Sokan a Solanát és a más okosszerződéses blokkláncokat „Ethereum-gyilkosoknak” tekintik.
Mások úgy látják, hogy a blokklánc-termékek iránti kereslet olyan mértékben növekszik, hogy a legnagyobb okosszerződéses blokkláncok közül több is teljes kihasználtság mellett üzemel majd.
Függetlenül attól, hogy melyik kimenetel következik be, a Solana blokkláncán valószínűleg jelentős mennyiségű innováció fog történni, köszönhetően a mély zsebű VC-támogatásoknak.

A Solana-t Sam Bankman Fried és az FTX csapata karolta fel, akik minden bizonnyal rendelkeznek a blokklánc sikerének biztosításához szükséges pénzeszközökkel.
Míg számos pénzügyi alkalmazás megköveteli egy olyan erősen decentralizált blokklánc biztonságát, mint az Ethereum, addig a blokklánc-játékoknak és más alkalmazásoknak több értelme van egy olyan nagy áteresztőképességű, alacsony díjú láncon, mint a Solana.
A Solana natív tokenje a SOL, amely a blokklánccal való interakcióhoz szükséges.

Olvastad már? 11 éves blokkjutalom került elköltésre nemrég

Forrás: benzinga.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!