2022 legígéretesebb altcoinjai – 2. rész

-

Ez a cikk sorozatunk második része. Az első részt ide kattintva olvashatod.

Sushi (SUSHI)

A Sushi egy blokkláncalapú tőzsde, akárcsak a Uniswap. A japán ételkülönlegességről elnevezett platform valójában a Uniswap teljes kódbázisának lemásolásával indult (hiszen az a blokkláncon bárki számára hozzáférhető).
Azóta egy sor defi-terméket és alkalmazást indítottak útjára. Ilyen volt például a kölcsönzés, a kölcsönvétel és a stake-elés – mindezen funkciók a Uniswapen nem érhetők el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A történet a Sushi létrehozásától addig, ahol ma tart, szinte hihetetlen. A projekt eredeti létrehozója nyomtalanul tűnt el – és dollármilliókat vitt magával.
A közösség azonban nem hagyta, hogy ez legyen a történet vége, és összefogott, hogy a Sushit egy átverésből a top 10-es defi-protokollá tegye, amelynek több mint 2 milliárd dollárt zároltak az intelligens szerződéseiben.
Emellett egy decentralizált NFT-platformot is indítanak, amely sokak reményei szerint kevesebb problémával jár majd, mint az OpenSea.
Bár még mindig van némi vita a Sushi alapcsapata körül (beleértve egy vezetőt, aki nemrég rossz feltételek mellett távozott), a projektet mindenképpen érdemes lesz szemmel tartani 2022-ben.
A Uniswap csapata ellen ugyanis jelenleg az SEC vizsgálódik, ami hatalmas kockázatot jelent az UNI tokenje számára.
A Sushi jelenleg egyetlen vizsgálatnak sem célpontja, de ezt a kockázatot nem lehet félvállról venni. Szerencsére az Ethereum decentralizációjának köszönhetően az SEC nem tudja megakadályozni egyik tőzsdei protokoll működését sem.

Stellar Lumens (XLM)

A Stellar, a világ különböző banki rendszereit egyesítő decentralizált platform, különböző, egymástól független fizetési módszereket használ (ACH, SEPA, SPEI stb.).
A Stellar hálózata ezeket a rendszereket egy decentralizált főkönyvön keresztül köti össze, minden fizetési módhoz fel- és lecsatlakozási rámpákkal.
A Stellar legközelebbi versenytársa, a Ripple szintén SEC-vizsgálat alatt áll. A Stellarnak kiváló lehetősége van arra, hogy megragadja az alkalmat, és a világ globális fizetési hálózatává váljon.
A Stellar-hálózaton a spamek megelőzése érdekében a felhasználóknak tranzakciós díjat kell fizetniük, és a Stellar tokenjében, a Lumensben (XLM) kell teljesíteniük egy letéti követelményt.

Aave (AAVE)

A decentralizált hitelezés a központosított hitelezésnél magasabb kamatokat kínál, jobb biztonság és anonimitás mellett. Az Aave, világ az egyik vezető hitelezési protokollja úgy működik, hogy a hitelfelvevőknek a kölcsönzött összegnél nagyobb biztosítékot kell felajánlaniuk a kölcsön okosszerződésébe.
Az okosszerződés a kölcsön teljes futamideje alatt biztonságos letétben tartja a zálogot, így kerülve meg a megbízható közvetítő szükségességét.
Ha a hitelfelvevő nem teljesíti a kötelességét, az okosszerződés automatikusan kifizeti a hitelezőt.
Az Aave 10% APY-t kínál bizonyos stablecoin-hitelekre, amelyekhez nem szükséges az ügyfél-azonosítás (KYC), és ami a hagyományos pénzügyekben nem lehetne megvalósítható.

Solana (SOL)

A Solana egy okosszerződéses blokklánc, aktív defi-ökoszisztémával és több mint 10 milliárd dollárnyi zárolt vagyonnal. Sokan a Solanát és a más okosszerződéses blokkláncokat „Ethereum-gyilkosoknak” tekintik.
Mások úgy látják, hogy a blokklánc-termékek iránti kereslet olyan mértékben növekszik, hogy a legnagyobb okosszerződéses blokkláncok közül több is teljes kihasználtság mellett üzemel majd.
Függetlenül attól, hogy melyik kimenetel következik be, a Solana blokkláncán valószínűleg jelentős mennyiségű innováció fog történni, köszönhetően a mély zsebű VC-támogatásoknak.

A Solana-t Sam Bankman Fried és az FTX csapata karolta fel, akik minden bizonnyal rendelkeznek a blokklánc sikerének biztosításához szükséges pénzeszközökkel.
Míg számos pénzügyi alkalmazás megköveteli egy olyan erősen decentralizált blokklánc biztonságát, mint az Ethereum, addig a blokklánc-játékoknak és más alkalmazásoknak több értelme van egy olyan nagy áteresztőképességű, alacsony díjú láncon, mint a Solana.
A Solana natív tokenje a SOL, amely a blokklánccal való interakcióhoz szükséges.

Olvastad már? 11 éves blokkjutalom került elköltésre nemrég

Forrás: benzinga.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Visszaszámlálás a bitcoin felezésig, 100 ezer vagy 55 ezer lesz a következő árfolyam

Április 20 nagy nap a Bitcoin hálózat számára, ismét itt a felezés, a kriptoközösség hangulata tagadhatatlanul emelkedett. Rengetegen úgy vélik, nagy emelkedés jöhet, és 100...

Ripple (XRP) technikai elemzés 04.20.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) árfolyama április 13. és 17. között 0,59 dollárról 0,43 dollárra esett, majd április 18-án újra tesztelte és áttörte a 0,50 dolláros...

Az Ethereum és a Bitcoin ára lefelé, miközben az új mémérme a Raboo előértékesítése megközelíti az 1 millió dollárt

Vendégbejegyzés A Bitcoin és az Ethereum 2024 első negyedévében megkönnyítette a piac egészére kiterjedő rallyt. A második negyedév kezdete óta ezek a top tokenek komoly eséseket...

Fordulatok a Binance nigériai ügyében

Richard Teng, a Binance kriptotőzsde ügyvezetője a Dubajban zajló Token2049 konferencián tartott beszédében elmondta, együtt dolgoznak a nigériai hatóságokkal, hogy megoldják a tőzsde ügyeit az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!