Amatőr hibákat követett el az OpenSea, 754.000 dolláros a veszteség

-

A hírek szerint az NFT piactér hibáját december 31-én fedezték fel, amely az átadott NFT-ket az OpenSea listáján szerepeltette.
A népszerű OpenSea non-fungible token (NFT) piactér front endjében lévő hiba a jelentések szerint egy olyan sérülékenységet jelentett, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy a népszerű NFT-ket a korábbi listaáron vásárolják meg.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hiba a jelek szerint a Bored Ape Yacht Club (BAYC) és a Mutant Ape Yacht Club (MAYC) NFT-gyűjteményeknél volt elterjedt. Itt a hiba kihasználójának sikerült a régi listaáron megvásárolnia az NFT-t, majd az aktuális piaci áron eladni. Az érintett NFT-k közé tartozik a BAYC #9991, BAYC #8924 és a MAYC #4986.
A gyanú szerint egy jpegdegenlove nevű felhasználó használta ki a jelenlegi hibát. A jelentések szerint 332 ether (ETH) (754.000 dollár) hasznot húzott belőle. Az OpenSea nem reagált azonnal a Cointelegraph megkeresésére.

Nem ez az első eset

Egy korábbi, december 31-i exploit hasonló forgatókönyvvel járt. Annak lényege az volt, hogy az OpenSea-tárcából az eszközöknek egy másik tárcába való átvitele a listázás törlése nélkül történhetett meg.
Egy Twitter-felhasználó elmagyarázta, hogy amikor egy felhasználó aukcióra bocsátja NFT-jént az OpenSea-n, és úgy döntö, hogy törli azt, a piactér jelentős díjat számít fel, és a gyűjtőeszköz alapára is csökken.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A felhasználók azonban találtak erre megoldást: ahelyett, hogy törölték volna az eladást, átvitték a vagyontárgyukat egy másik pénztárcára, ami automatikusan eltávolítja a hirdetést az OpenSea-ről. A hiba azonban az OpenSea API-ján keresztül aktívan tartja a listázást.
A felhasználók a Rarible, egy másik, az OpenSea API-ját használó NFT-piactéren ellenőrizhetik, hogy a hirdetést eltávolították-e. A felhasználó azt állította, hogy a hibát a decemberi incidens után jelezték, de a platform nem tett semmilyen intézkedést a probléma megoldására.
Az NFT-k népszerűsége 2021-ben robbant be, a nagy márkák és hírességek mind felugrottak a szekérre, ami egyre több átverést is vonzott.
(Forrás: Cointelegraph)

Olvastad már? 2022 legígéretesebb altcoinjai – 1. rész

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!