A Bitcoin hétfőn csaknem 9%-ot zuhant, és az elmúlt hat hónap legalacsonyabb szintjére esett, mivel az Ukrajna elleni orosz támadástól való félelem miatt a kockázatosabb eszközök értéke világszerte tovább csökkent – számolt be róla a Reuters hírügynökség.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Miközben fokozódik az ukrán helyzet, a legnagyobb kriptopénz 8,8%-os csökkenéssel, 33.058 dolláron, július 23. óta nem látott szintre esett vissza. Ezzel a novemberben elért 69.000 dolláros történelmi csúcshoz képest 50%-os veszteségről beszélhetünk.

Az amerikai külügyminisztérium vasárnap közölte, miszerint arra utasítja a diplomaták családtagjait, hogy hagyják el Ukrajnát. Ez az egyik legegyértelműbb jele annak, hogy az amerikai tisztviselők egy agresszív orosz lépésre készülnek a régióban.

Az Ukrajna elleni konfliktustól való félelem világszerte nagy öklöst jelentett a részvényeknek, miközben a dollár és az olaj árfolyama is erősödött.

Az amerikai jegybank kedden kezdődő kétnapos ülésével kapcsolatos idegeskedés tovább fokozta a feszültséget. A központi bank várhatóan megerősíti, hogy hamarosan megkezdi a likviditástartalék levonását, ami felpörgette a növekedési részvényeket.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A kisebb kriptovaluták, amelyek általában a bitcoinnal együtt mozognak, szintén zuhantak. A második legnagyobb digitális coin, az ether 13%-kal 2.202 dollárra esett, ami július 27. óta a legalacsonyabb szint. A Binance Coin, a negyedik legnagyobb token, amelyet a névadó kriptotőzsde bocsát ki, 12%-kal esett.

„A Bitcoin ellenszéllel fog szembesülni, ha újra növekedésbe kezd, amíg a makrogazdasági feltételek meg nem változnak” – mondta Mark Elenowitz, a Horizon, egy értékpapírtőzsdéket kiszolgáló cég elnöke.”

„Általánosságban elmondható, hogy amikor a kamatlábakat megemelik, több eladást láthatunk az olyan látszólag kockázatos eszközöknél, mint a bitcoin” – tette hozzá.

Az amerikai tőzsdén jegyzett kriptopénzbányász cégek, a Riot Blockchain (RIOT.O), a Marathon Digital (MARA.O) és a Bit Digital (BTBT.O) 7,3% és 12% között zuhantak nyitás előtt, míg a Coinbase Global (COIN.O) kriptotőzsde 7,8%-ot esett.

Olvastad már? 2022 legígéretesebb altcoinjai – 1. rész

(Forrás: Reuters)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!