A Goldman Sachs 8 billió dolláros lehetőségként tekint a metaverzumra

-

A Goldman Sachs globális befektetési bank előrejelzése szerint a metaverzum 8 billió dolláros lehetőséget jelenthet. Több más cég is hasonlóan azt jósolta, hogy a metaverzum egy több billió dolláros piac.

A Goldman Sachs szerint a metaverzum 8 billió dolláros lehetőség lehet

A Goldman Sachs globális befektetési bank előrejelzése szerint a 8 billió dolláros lehetőség rejlik most a metaverzumban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Eric Sheridan, a Goldman Sachs elemzője a bank metaverzumra vonatkozó előrejelzését a Goldman Sachs „Exchanges at Goldman Sachs” című sorozatának „A metaverzum és a web 3.0 megértése” című epizódjában fejtette ki.
Arról kérdezték, hogy milyen fejlődés előtt áll a metaverse, és mekkora lehet a potenciális lehetőség. Az elemző így válaszolt:

„Szerintünk ez akár 8 billió dolláros lehetőség is lehet a bevételi és monetizációs oldalon.”

„Nézzük a digitális gazdaságot, amely ma a világgazdaság nagyjából 20-25%-át teszi ki… Úgy látjuk, hogy a digitális gazdaság tovább növekszik, és ezen felül egy virtuális gazdaságot látunk, amely ezen a digitális gazdaságon belül és azzal együtt fog növekedni” – írta le az elemző.
„Így jutottunk el a különböző számokhoz, amelyek 2 és 12 billió dollár között mozognak, a 8 billió dollár pedig az összes lehetséges kimenetel átlaga” – tette hozzá.
Többen is megbecsülték már a metaverzum potenciális méretét. A rivális befektetési bank, a Morgan Stanley tavaly novemberben hasonlóan azt jósolta, hogy a metaverzum 8 billió dolláros piaci lehetőséget jelent.

Decemberben a Bank of America stratégája, Haim Israel azt mondta, hogy a metaverse egy hatalmas lehetőség, amelyben a kriptovalutákat széles körben fogják valutaként használni.

„Határozottan hiszem, hogy ez egy hatalmas, hatalmas lehetőség” – hangsúlyozta.

Eközben az Ark Investment Management vezérigazgatója, Cathie Wood szerint a metaverzum egy több billió dolláros piac lesz, a kriptovalutákat kezelő Grayscale Investments szerint pedig a metaverse egy potenciális 1 billió dolláros üzleti lehetőség.

Olvastad már? Amatőr hibákat követett el az OpenSea, 754.000 dolláros a veszteség

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Jonathan Ramaditse

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!