Svájc legnagyobb bankja szerint elhúzódó kriptotélre kell számítanunk

-

A UBS, Svájc legnagyobb bankja a kriptotélre figyelmeztetett, amikor az árak összeomlanak és talán évekig nem is fognak helyreállni.
A bank elemzői több fő okot is kifejtettek, amelyek befolyásolják a kriptovaluták árfolyamát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A UBS olyan kriptotelet vár, amely akár évekig is eltarthat

Svájc legnagyobb bankja, a UBS egy olyan kriptotélre figyelmeztetett, ahol az árak összeomlanak, és lehet, hogy évekig nem fognak helyreállni.
A bank elemzői James Malcolm vezetésével nemrég egy ügyfeleknek szóló jegyzetben több okot is kifejtettek, amiért a kriptopénzek idén elveszíthetik vonzerejüket a befektetők számára.
Először is, a UBS elemzői részletezték, hogy a Federal Reserve kamatemelései csökkenteni fogják a kriptopénzek, például a bitcoin vonzerejét sok befektető számára, akik jó alternatív értéktárolóként tekintenek az eszközosztályra.
Az elemzők hozzátették, hogy ha a központi bankok lépéseket tesznek az infláció megfékezésére, akkor a befektetők nem biztos, hogy a bitcoinra az emelkedő árak elleni védelemként fognak tekinteni.
Megjegyezték, hogy a kormányzati ösztönzés kulcsfontosságú tényező, amely 2020-ban és 2021-ben a kriptopénzek árfolyamát is fellendítette.

A Fed várhatóan idén többször is emelni fogja a kamatlábakat. A JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon nemrég azt mondta, hogy a Federal Reserve-nek idén talán több mint négyszer kell emelnie a rövid távú kamatokat.
A Goldman Sachs hasonlóan arra számít, hogy a Fed idén négyszer emel kamatot. Jeremy Siegel, a Wharton pénzügyi professzora a hónap elején azt mondta:

„A Fednek sokkal többször kell emelnie, mint amire a piac számít.”

A UBS elemzői azt is állították, hogy egyes befektetők egyre inkább rájönnek, hogy a bitcoin nem „jobb pénz” a magas volatilitása miatt.
Ráadásul szerintük a kriptopénz korlátozott kínálata rugalmatlanná teszi azt mint fizetőeszközt. Az elemzők továbbá kijelentették, hogy a blokklánc-technológia decentralizált felépítése miatt nehezen skálázható.

A kriptopénzek másik nagy akadálya a szabályozás – írta le a UBS csapata. A széles körben elterjedt kriptopénz-spekuláció „elkerülhetetlenül szorosabb felügyeletre szólít fel a fogyasztók védelme” és a „pénzügyi stabilitás védelme érdekében” – figyelmeztettek az elemzők.
Kifejtették:

„a magasan szárnyaló stabilcoinok és a defi [decentralizált pénzügyi] projektek tekintetében szinte biztosnak tűnik az, hogy az elkövetkező hónapokban szigorúbb felógyelettel kell szembenézniük a hatóságok részéről.”

Az Egyesült Államokban a Biden-kormányzat a hírek szerint épp a kriptoeszközökre vonatkozó kormányzati szintű stratégiát készít elő.

Továbbá az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke, Gary Gensler a múlt héten azt mondta, hogy a kriptotőzsdék szabályozása az SEC számára is kiemelt prioritás.

Olvastad már? 11 éves blokkjutalom került elköltésre nemrég

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Christian Jentsch

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Nem csak fájlok átvitele – mire használható még a pendrive?

A pendrive-ok, más néven USB-meghajtók több mint egy tucat éve velünk vannak. Leváltották a hajlékonylemezeket, kiszorítják a CD-ket és DVD-ket is, elkísérnek minket mindennapjainkban –...

Chainlink technikai elemzés 03.30.

Prémium Chainlink A ChainLink árelemzése volatilis piacot mutat, csökkenő tendenciával. A ChainLink legutóbbi piaci viselkedése azt sugallja, hogy az ár viszonylag stabil tendenciát mutat, kisebb ingadozásra való hajlammal. A...

Az Aptos (APT) legújabb együttműködése lendíthet az árfolyamán?

Az Aptos az Econia Labs-szal együttműködve igyekszik frissíteni DeFi alapítványát, hogy több új generációs DeFi terméket vonzzon a platformjára. Bár a lépés célja, hogy hasznot húzzon...

Sam Bankman-Fried ártatlannak vallja magát

Sam Bankman-Fried, az FTX alapítója a Reuters jelentése szerint ártatlannak vallja magát a kampányfinanszírozási törvények kijátszásának és egy vagy több kínai kormánytisztviselő megvesztegetése vádjában. Korábban...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!