11 éves blokkjutalom került elköltésre nemrég

-

A 2021 novemberében elköltött 2010-es blokkjutalmak sorozata után egészen január 21-ig nem történtek újabb eladások.
Pénteken egy 11 éves, eredetileg 2010. november 22-én bányászott blokkjutalom először került át valaki másnak a tárcájába, miután több mint egy évtizede nem használta senki.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

2010-es blokkjutalom, amelyet 2022-ben adtak el

A szóban forgó 2010-es blokkjutalom pénteken került átutalásra, miután a hálózat már közel két hónapja nem regisztrált ehhez hasonló eseményt. Az 50 BTC-s blokkjutalom az átutalás idején nagyjából 1,8 millió dollárt ért.
A BTC-cím tulajdonosa azonban nem költötte el a megfelelő bitcoin cash (BCH) és bitcoinsv (BSV) coinokat, ami a 100 el nem költött coin esetében egy kicsivel kevesebb, mint 20 ezer dollárnak felel meg.
A január 21-én elköltött 50 BTC-t két külön címre küldték, az egyik 10 BTC-t, a másik pedig 40 BTC-t kapott.

A 93.276-os blokkjutalma elköltésének és az összes úgynevezett „alvó bitcoin” elköltésének vizuális szemléltetése 2009 januárja óta.

A tranzakciót a Blockchair statisztikái szerint nagyon alacsony adatvédelmi minősítéssel küldték el, és a privacy-o-meter eszköz 45-ös pontszámot ad az átutalásnak az azonosított címek miatt. Míg január 21-ig nem volt nagyszámú 2010-es blokkjutalom-elköltés, addig 2011-es költéseket korábban is tapasztaltunk már.
Novemberben 11 blokkjutalom-átutalás történt 2011-ből, decemberben nyolc, és idén eddig egy költés történt 2011-ből. Egyetlen blokkjutalmat költöttek el 2012-ből ebben a hónapban, 15 blokkjutalmat 2013-ból, és hatot eddig 2014-ből.

2015-ből eddig hét blokkjutalom került át más címre, 2016-ból pedig körülbelül 14. A bitquery.io adatai szerint a 2010-es 50 BTC az onchain mozgások alapján a Coinbase kriptovaluta-tőzsdére kerülhetett.
A 2010-es blokkköltést a Btcparser.com kapta el, és a theholyroger.com ‘not Satoshi’s bags tracker’ grafikonja szemléletesen is megmutatja.
A legutóbbi 2009-es blokkjutalomköltés 2020. május 20-án, azaz több mint 600 nappal ezelőtt volt.
Az a bizonyos költés azért volt egyedülálló, mert a szóban forgó BTC-t alig egy hónappal azután bocsátották ki, hogy Satoshi Nakamoto elindította a hálózatot.

Olvastad már? 36.000 dolláron a bitcoin – mit mondanak az elemzők?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!