36.000 dolláron a bitcoin – mit mondanak az elemzők?

-

A BTC árfolyama új mélypontra esett 36.000 dollárnál, ami arra késztette az elemzőket, hogy egy 39.600 dollár feletti zárást szorgalmazzanak a Bitcoin piaci struktúrájának medvés elmozdulásának elhárítása érdekében.
A Bitcoin (BTC) árfolyama továbbra is csökken, és a kiütéses hatás még élesebb korrekciót eredményez az altcoinok és a defi-tokenek esetében.
A cikk írásakor a BTC árfolyama 6 hónapja a legalacsonyabb szintre süllyedt, és a legtöbb elemző nem optimista az azonnali fordulatot illetően.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatják, hogy a január 20-án késő este kezdődött eladási hullám péntek délben is folytatódott, amikor a BTC 36.600 dolláros mélypontra esett.
Vajon mit mondanak az elemzők jelenlegi visszaesésről, és arról, hogy mi várhat ránk az elkövetkező hetekben?

A kereskedők 38.000 és 43.000 dollár közötti konszolidációt várnak

A BTC hirtelen áresése miatt sok kriptokereskedő különböző szörnyű kimeneteleket jósol egy hosszabb medvepiac mentén. Mások, mint például a független piaci elemző, „Rekt Capital”, nem voltak olyan gyorsak, hogy elhamarkodottan kijelentsék, hogy minden elveszett.
Ahogy a Rekt Capital által közzétett alábbi grafikonon látható, „a BTC legutóbbi visszautasítása azt jelenti, hogy a kriptopénz jelenleg a 38.000 és 43.100 dollár közötti tartomány alsó régiójában tartózkodik”.


A Rekt Capital szerint „a Bitcoin éppen a 38.000- 43.100 dolláros tartományon belül konszolidálódik”, de ezt a támaszszintet meg kell tartania, hogy elkerülje a zuhanást egy alacsonyabb konszolidációs tartományba.
Rekt Capital szerint,

„Technikailag a 38.000 dolláros támaszterület az, ami elválasztja a BTC-t attól, hogy belépjen a 28.000- 38.000 dolláros konszolidációs tartományba. A Bitcoin legutóbb 2021 első és második negyedévében konszolidált az említett tartományban”.

A fej-váll minta megerősítést nyert

A BTC árfolyamának tisztán technikai szempontból történő elemzésére David Lifchitz, az ExoAlpha ügyvezető partnere és befektetési igazgatója tért ki, aki rámutatott, hogy „a BTC óriási fej-váll mintázata mostanra befejeződött a nyakvonal áttörésével, a BTC 38.300 dollárnál található”.
Elméleti szempontból Lifchitz megjegyezte, hogy ez a minta akár 20. 000 dollárig terjedő lehetséges visszaesést is előrevetít, de kijelentette, hogy „a zuhanás általában ennél kisebb volt”, és azt mondta, hogy „a 31.000 dolláros régió mindenképpen a láthatáron lehet”.
Alapvető szempontból Lifchitz több olyan tényezőt is megemlített, amelyek ellenszelet jelentenek a BTC számára, köztük az amerikai jegybank szigorítását, az EU szabályozóinak a proof-of-work bányászat betiltására törekvő fecsegését, a 2021 végi profitfelvételt és a Covid-járványhoz kapcsolódóan a gazdaság jövőjével kapcsolatos folyamatos bizonytalanságot.
Lifchitz elmondta,

„Ezért a Bitcoin esetében a 30.000 dollár alsó-középső szintjére való elmozdulás hamarosan határozottan benne lehet a pakliban, mielőtt az igazi dip-vásárlók megjelennének”.

A kereskedők a BTC-t 30.000 dollárnál akarják felvásárolni.

Egy pillantást vetett arra, hogy a kereskedők hogyan reagáltak erre a visszaesésre a 2021. júniusi visszahúzódáshoz képest Michaël van de Poppe elemző és a Cointelegraph munkatársa, aki az alábbi grafikont tette közzé, amely kiemeli a főbb támaszzónákat az egyes gyengeségi időszakokban.


Van de Poppe szerint,

„Vissza júniusba→ Az emberek 23 000-25 000 dollárra várnak a vásárláshoz. Most → Az emberek 30 000 dollárra várnak a vásárláshoz. Hasonló hamis kitörés felfelé, hogy utána a támaszba csapódjon.”

Hasonló nézőpontot kínált a kereskedő és álneves Twitter-felhasználó „Fomocap”, aki az alábbi chartot tette közzé, amely felvázolja, hogyan teljesíthet a BTC az elkövetkező napokban.


Fomocap azt írta:
„A BTC a legfrissebb adatok szerint a részvények árfolyamát a BTC-nek megfelelően alakította.”

A bikáknak 39.600 dollár feletti zárásra van szükségük.

Egy utolsó kis betekintést nyújtott a kriptokereskedő Scott Melker, aki az alábbi chartot tette közzé, amely az árfolyam lebontását mutatja egy kulcsfontosságú szint alatt, amelyet vissza kell állítani.


Melker azt mondta:

„A medvék nem mutatnak kegyelmet.”

A teljes kriptopénz piaci tőke jelenleg 1,801 billió dollár, a Bitcoin dominanciája pedig 40,4%.

Olvastad már? A 3 legvadabb elmélet, ami az 500 milliárdos csökkenést magyarázza

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!