A piacon vérengzés folyik mégis rekordot dönt a Bitcoin bányászási nehézsége

-

A BTC.com adatai szerint a hálózat tovább erősödik, a következő 12 napban újabb történelmi csúcsot ér el, a hálózati nehézség pedig 26,70 billiós értéken található.
A Bitcoin (BTC) hálózata új, 26.643 billiós bányászati nehézségi szintet ért el, 190,71 exahash/másodperc (EH/s) átlagos hashrátával – ami a közösség erős támogatását jelzi a jelenleg is tartó medvepiac ellenére.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bitcoinhálózat nehézségét a teljes számítási teljesítmény határozza meg, amely összefügg a tranzakciók megerősítésének, vagyis a BTC-bányászatának nehézségével.
Amint azt a blockchain.com adatai is bizonyítják, a hálózati nehézség 2021 májusa és júliusa között visszaesést mutatott különböző okok miatt, többek között a Kínában folytatott kriptobányászat általános tilalma miatt.

BTC hálózati nehézség. Forrás: Blockchain.com

Ahogy azonban a kitelepített bányászok más országokban újraindították a működést, a hálózati nehézség 2021 augusztusától drasztikus fellendülésnek indult. Ennek eredményeképpen szombaton a BTC-hálózat 26,643 billiós történelmi csúcsot ért el.

Történelmi csúcs előtt állunk

A BTC.com adatai szerint a hálózat tovább erősödik, és az elkövetkező 12 napban újabb történelmi csúcsot érhet el, 26,70 billiós hálózati nehézséggel.

Becsült BTC-hálózati nehézség a következő 12 napban. Forrás: BTC.com

Az elmúlt négy napban az F2Pool járult hozzá a legnagyobb mértékben a hashrátához, 88 BTC-blokk bányászásával, amelyet a Poolin követ 76 blokkal.
Tegnap óta az egy tranzakcióra jutó átlagos díj nagyjából 1,58 dollár, ami történelmileg 2021 áprilisában 62,78 dolláron érte el a csúcsot.
A kriptovaluták körüli szigorúbb monetáris politika iránti szövetségi nyomás ellenére a Bloomberg árupiaci stratégája, Mike McGlone szerint a BTC-nek van esélye a győzelemre, mivel a befektetők folyamatosan felismerik értékét mint digitális tartalékeszköz.

Amint arról a Cointelegraph korábban beszámolt, McGlone úgy véli, hogy a bitcoin egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy jobban teljesítsen egy olyan környezetben, ahol az ösztönző intézkedések csökkentése általában negatívnak számít a kockázati eszközökre nézve.

„A kriptók a kockázatos és spekulatív eszközök között a csúcson vannak. Ha a kockázati eszközök csökkennek, az segíti a Fed inflációs harcát. Globális tartalékeszközzé válva a Bitcoin elsődleges haszonélvezője lehet ennek a forgatókönyvnek.”

Olvastad már? Építsd a jövő innovatív kripto startup cégét!

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!