Venezuela hivatalosan is beadta a csatlakozási kérelmet a BRICS-hez

-

Nicolas Maduro elnök bejelentette, hogy a kormányzat hivatalos úton kezdeményezte a BRICS-hez való csatlakozást.

A gazdasági blokk jelenleg Brazília, Oroszország, India, Kína, és Dél-Afrika együttműködését képviseli.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Madure szerint az ország reménykedik abban, hogy csatlakozni tudnak hozzájuk, és részt tudnak venni a blokk növelésében, annak elősegítésében.

Maduro szerint a BRICS szerepe felmérhetetlen a jelenlegi világpolitikai porondon, és elmondása alapján ennek köszönhető, hogy egyre jobban terjed egy új, többpólusú világ elképzelése.

Delcy Rodriguez, az ország alelnöke elmondta, a csatlakozási kérelem segítheti Venezuelát, hogy újabb kereskedelmi lehetőségekhez jusson, hogy újabb partnerekkel tudjon együttműködni, miközben növeli a függetlenségét az egyeduralkodó világrendtől.

A sajtóban terjedő spekulációk alapján az augusztusban tartandó BRICS csúcstalálkozón a blokk hivatalosan is bejelenti, hogy újabb tagokkal bővülhet a létszám.

Venezuela és a BRICS

Maduro már korábban is felvetette az ötletet, hogy Venezuela csatlakozhatna a BRICS soraiba.

Egy hivatalos brazíliai látogatás során, még májusban, Maduro úgy fogalmazott, hogy az országa szívesen csatlakozna egy új világ felépítőinek a sorába, egy olyan világénak, amely már elkezdett formálódni.

A beszélgetés során Brazília elnöke támogatását fejezte ki, és elmondta, szívesen látná Venezuelát a BRICS tagállamai között.

Arról is biztosította a hallgatóságot, hogy Venezuela csatlakozási szándéka, más országok hasonló kezdeményezéseivel együtt részletesen végig lesz tárgyalva a blokk következő találkozóján.

Kína és Oroszország szintén pozitívan fogadta a venezuelai kérvényt. Mao Ning, a kínai Külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy az országa örül annak, ha a lehető legtöbb partnert a BRICS soraiba fogadhatnának a növekedés ilyen korai fázisában.

A Latin-amerikai ügyeket intéző orosz külügyi miniszter, Alexandr Schetinin úgy nyilatkozott, hogy Maduro kezdeményezése rávilágít a BRICS egyre növekvő politikai súlyára, amely különösen a jelenlegi világpolitikai helyzetben, a globális események tükrében tekinthető jelentősnek.

Július 25-én Fehéroroszország, amely szintén kifejezte már a csatlakozási szándékát, elmondta, hogy legalább 25 országról tudnak már, amely hivatalos formában is beadta a csatlakozási kérelmet.


Olvastad már? A Cardano az árcsökkenés ellenére továbbra is megelőzi az Ethereumot

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!