A Binance felhasználók száma elérte a 150 milliót

-

Örömmel osztjuk meg veletek a hírt, miszerint a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, a Binance, elérte a 150 millió regisztrált felhasználót – erről maga a cég alapítója és vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) számolt be a közösségi médiában.

Ez az új mérföldkő azután valósult meg, hogy az utóbbi hónapokban megnőtt a szabályozási nyomás a digitális eszközök legnagyobb kereskedési platformjának tevékenységei körül.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Binance: 30 millió új felhasználó egy év alatt

CZ, a Binance vezetője, egy tweetben osztotta meg az örömteli hírt a tőzsde legújabb sikeréről. immár 150 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedhetnek.

Ugyanakkor megemlítette, hogy mindez nem ment zökkenőmentesen, hiszen a világ számos piacán egyre nőtt a szabályozó hatóságok figyelme és beavatkozása az exchange tevékenységébe.

Ebben az évben a Binance-t több ország hatóságai is célkeresztbe vették.

Az Egyesült Államokban jogi csatározások zajlanak a részvények és a származtatott ügyletek bizottságával, melyek pert indítottak az exchange ellen a vonatkozó törvények megsértése miatt.

Európában a tőzsde pénzmosással kapcsolatos nyomozás alatt áll a francia ügyészség részéről, és Belgium pénzügyi felügyelete elrendelte a kriptoszolgáltatások nyújtásának beszüntetését az országban.

Továbbá több országban visszavonták a licenszeket és törölték a regisztrációkat.

Annak ellenére, hogy az Atlanti-óceán mindkét partján kihívásokkal kellett szembenézniük, a Binance sikeresen növelte a felhasználói bázisát 30 millióval az elmúlt évben.

A kínai kripto újságíró, Colin Wu, egy tweetben emlékeztetett minket arra, hogy 2022 júliusában az exchange már 120 millió regisztrált felhasználót jelentett.

A Wu Blockchain néven ismert bloggertől származó adatok szerint a Binance legforgalmasabb látogatói az elmúlt három hónapban Törökországból, Vietnámból, Oroszországból, Argentínából és Indiából érkeztek.

Az ellenőrzések mellett az Amerikai Igazságügyi Minisztérium is vizsgálódik azon, hogy a kriptovaluta kereskedési platformot orosz felhasználók használják-e arra, hogy kikerüljék az Ukrajnával szemben elrendelt szankciókat.

Ugyanakkor a szigorú szabályozások hatására a Binance amerikai leányvállalatának piaci részesedése jelentősen csökkent.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezzel szemben a Wall Street Journal jelentése szerint a kínai Binance felhasználók hónapok alatt 90 milliárd dollár értékű kriptovalutát cseréltek, ami az exchange legnagyobb piacává tette Kínát, annak ellenére, hogy az országban 2021 óta tiltva van a kriptokereskedelem.

A tweetjében Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója, emellett kiemelte a cég egyéb sikereit is.

Az exchange ebben a hónapban teljes körű szolgáltatást nyújt Japánban, miután 2022 novemberében megvásároltak egy helyi székhellyel és szabályozott exchange-t.

Ezenkívül engedélyt szereztek a kriptoszolgáltatások nyújtására és Dubajból.

Reméljük, hogy ezzel a könnyen érthető, barátságos cikkel sikerült közelebb hozni a kriptopénzek világát az átlagemberekhez. Tartsatok velünk további izgalmas hírekért és fejleményekért a kriptovaluták világából!

Olvastad már? Csökken a kanadai kriptósok száma

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!