Csökken a kanadai kriptósok száma

-

A Bank of Canada 2022-es felmérésének eredményei szerint a helyi lakosság főleg befektetési lehetőségként tekint a bitcoinra.

A majdnem 5000 megkérdezett több, mint harmada ezt nevezte meg a vásárlás legfőbb okaként.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A birtoklás aránya csökkenő tendenciát mutat, vélhetően a kevésbé kedvező piaci körülmények miatt, valamint azért, mert a törvényi szabályozás sem kedvez a kanadai kriptotulajdonosoknak, ez derül ki a múlt héten nyilvánosságra hozott felmérésből.

Forrás: Bank of Canada

A 2021-es elterjedési ütem nagymértékben lelassult, a számokból pedig csökkenés és felugrás is kirajzolódik.

Nyár végére kisebb visszahúzódást lehetett tapasztalni, viszont összességében nagyjából 10%-kal növekedett a birtokosok aránya az adott időszak során.

A bitcoin-tulajdonosok számának a csökkenése nem azért következett be, mert az emberek inkább más kriptopénzre váltották a meglévő kriptobefektetéseiket.

A bank adataiból látszik, hogy összességébe az altcoinok elterjedése is visszaszorult, azok aránya szintén csökkent.

Forrás: Bank of Canada

A felmérés elkészítése során megkérdezett kanadaiak több, mint harmada úgy nyilatkozott, hogy elsősorban befektetési lehetőségként tekint a bitcoinra, a legtöbben pedig mobilos vagy webes applikáción keresztül jutottak hozzá a kriptopénzeikhez.

A bányászat, mint kriptopénz-szerzési módszer, a harmadik legnépszerűbbnek számít, már második éve.

Az altcoinok esetében a Dogecoin számít a legnépszerűbb befektetési lehetőségnek, vélhetően Elon Musk aktív doge-rajongásának köszönhetően.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A vállalkozó megnyilvánulásai több esetben is okoztak hatalmas növekedést a coinok árában, amely megragadta a közvélemény figyelmét. Népszerűnek számít még az ETH, a BCH, és az LTC is a kanadaiak körében.

A bank megfogalmazása alapján a kanadai kormányzat közelről követi az iparág fejlődését, és két olyan faktort is megneveztek, amely egy kanadai központi banki digitális valuta kibocsátásához vezethet a jövőben.

Az egyik a készpénz majdnem teljes mértékű visszaszorulása, a másik pedig az, ha a kanadaiak széles körben elfogadják, és fizetőeszközként használják a kriptopénzeket.

A bank úgy véli, a birtokosok számának a csökkenése a különböző kriptós csalások bedőlése miatt is felgyorsulhat, emellett pedig a gyengülő árfolyamok sem kedveznek a terjedésnek.

A tervek szerint a kormány hamarosan kiadhat egy letisztult, értelmezhető és használható törvényi keretrendszert, amely stabilizálhatja a helyi kriptopiacot, így a várakozások alapján a tulajdonlás mértéke ismét növekedni kezdhet.


Olvastad már? A Bitcoin készen állhat a fellendülésre?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!