A Bitcoin készen állhat a fellendülésre?

-

A Bitcoin (BTC), a konszolidáció és a lefelé irányuló nyomás időszakát követően a potenciális fellendülés jeleit mutathatja.

A közelmúltbeli zuhanás, amely a BTC-t 28.000 dollár alá vitte, változást okozott a piaci hangulatban, ami egyeseket arra késztetett, hogy megkérdőjelezzék egy korai bikapiac jelenlétét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A fellendülés a cél

A Santiment azonban kimutatta, hogy az aktív címek száma növekedett, olyannyira, hogy az augusztus 3-i mérőszám meghaladta az elmúlt három és fél hónap magasságát.

Az aktív címek emelkedése a BTC tranzakciókban történő felhasználásának megugrására utal.

De nem csak erről volt szó. Az emelkedés egybeesett a negatív hangulat és a veszteségek nagyobb tranzakciókkal.

Történelmileg ez azt bizonyítja, hogy a konszolidáció időszaka hamarosan véget érhet. A BTC viszont visszapattanhat a felfelé ívelő pályára.

Az on-chain analitikai platform által fentebb megosztott grafikonon az on-chain volumen a profit és a veszteség között -0,155-re csökkent.

A piaci jövedelmezőség kulcsfontosságú mutatójaként ez a csökkenés azt jelenti, hogy a veszteségfelvételi volumen túlsúlyban volt a realizált nyereséggel szemben.

Továbbá a 30 napos piaci érték és a megvalósult érték (MVRV) aránya is negatív volt.

Az MVRV arány a piaci és a realizált kapitalizáció közötti kapcsolatot méri. A pozitív tartományban lévő értékek a piaci csúcs felé való előrehaladást jelzik.

Ezzel szemben, ha a mérőszám negatív tartományban van, az azt jelenti, hogy a BTC közel lehet a mélyponthoz.

A BTC tehát a cikkírásakor inkább hajlamos volt talpra állni, mint újra lecsúszni. Egy másik mérőszám, amelyet ebben a tekintetben figyelembe kell venni, a volumen.

A tempó kialakulóban van

Az írás időpontjában a volumen 12,32 milliárd volt. Bár ez a metrika csökkent, korábban augusztus 2-án 20,05 milliárdra emelkedett, ami a likviditás növekedését jelzi.

Ezért, ha a volumen újabb emelkedést tapasztal, az megadhatja az alaphangot a BTC pattanásához.

bitcoin
Forrás: Santiment

Eközben a Bitcoin realizált piaci kapitalizációja 396,98 milliárd dollár volt a CryptoQuant szerint.

Ez a mérőszám a hálózati érték és a láncban lévő volumennel súlyozott ár összehasonlításával próbálja mérni egy coin értékét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A piaci sapkával összehasonlítva az on-chain adatok azt mutatták, hogy a piaci érték messze előrébb volt 567,11 milliárd dollárral.

Jellemzően, amikor a piaci cap és a realizált cap hasonló értékű, vagy az utóbbi egy kicsit magasabb, az a piaci alj közelségét jelezheti.

Forrás: CryptoQuant

Ebben az esetben azonban a BTC-nek megvan a lehetősége a fellendülésre.

A cikkírásakor az árat azonban nem biztos, hogy érvényes alappontnak tekinteni. Ennélfogva, ha a BTC ismét csökken, még mindig a 25.000 dolláros régió körül lehet.


Olvastad már? A Litecoin (LTC) feleződése véget ért, de hol vannak a bikák?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!