100 ezer dollár fölé kellene mennie a BTC árának a felezés után

-

A 2024-es felezést követően a BTC árának el kell érnie a 98 ezer dolláros árfolyamot, ha a bányászcégek nyereséget akarnak termelni.

Az előrejelzések alapján ez az árszint időben elérhető, annak ellenére, hogy a BTC éppen levesztette a 30 ezer dolláros támasz-szintet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bányászcégek számára létfontosságú, hogy az üzleti folyamataik során nyereséget tudjanak termelni, a BTC esetében ehhez viszont szükségük lesz a 100 ezer dolláros árfolyamra is.

Az alacsonyabb eladási ár azt jelenti, hogy a coinok értékesítése után a cégek bevételei nem fedeznék a működési költségeket.

A cégek részvényei rendkívül jól teljesítenek az év eddigi részében, nagymértékben túlteljesítve magának a BTC-nek is az erősödését.

A piaci volatilitás csökken, az árfolyam konszolidálódni látszik, ennek ellenére alig pár hónap alatt a bányászcégek részvényei több estben megduplázták az árfolyamukat.

Forrás: Seeking Alpha

Egy nemrégiben kiadott elemzésben részletesen is körüljárták a bányászat helyzetét, a Riot Platforms, egy amerikai székhelyű bányászvállalat példáján keresztül.

A Riot a terveik alapján meg fogja háromszorozni a bányászati kapacitását 2024-re, annyival több bányászkészüléket akarnak üzembe helyezni. a felezés viszont komoly hatással lehet az üzletmenetre, hiszen 50%-kal csökken a kibányászott blokkokért járó blokkjutalom mértéke. Márpedig ez számít a fő bevételi forrásnak a bányászok esetében.

A Riot, és a hasonló részvénytársaságok áruba tudják bocsátani a vállalat üzletrészeit, hogy további forrásokat vonjanak be a működéshez.

Ezzel viszont úgymond felhígítanák a részvényeik mennyiségét, így még ha a cég alapvető fundamentumai változatlanul is maradnának, a papírjaik ára csökkenhetne.

Ehhez jön hozzá a faktor, amely alapján a legtöbb bányászvállalat részvénye az erősen túlvett kategóriába tartozik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezek alapján már annyira nem tűnik rózsásnak a nagy cégek helyzete, dacára annak, hogy a papírjaik erősödése bőven meghaladta a BTC árfolyam-növekedését.

A tőzsdékre beküldött BTC mennyisége ráadásul emelkedik, így lehetséges, hogy az eladói nyomás is erősödni fog.

Majdnem biztosra vehető tehát, hogy a bányászok nyereséges működéséhez jelentős mértékű árnövekedésre lesz szükség a felezés után.

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) volatilitása történelmi mélypontra süllyed

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!