Peter Schiff figyelmeztet a dollár összeomlására – Mi vár ránk?

-

A gazdasági elemző, Peter Schiff, az Egyesült Államok dollárjának közelgő összeomlására figyelmeztetett, még akkor is, ha a Fitch a múlt héten a „jelentéktelen” amerikai hitelminősítési leminősítést végrehajtotta.

Óvatosan beszélve egy pénzügyi válságról és egy gazdasági összeomlásról, Schiff hangsúlyozta, „Az Egyesült Államok kormányának hiányszakadék-gazdálkodási pályája miatt a dollár összeomlása elkerülhetetlen.”


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Peter Schiff az Amerikai Hitelminősítési Leértékelésről, Gazdasági Válságról és a Dollár Összeomlásáról

A gazdasági elemző és aranyhívő, Peter Schiff, egy sor tweetben figyelmeztetett az Egyesült Államok dollárjának összeomlására és az amerikai gazdaság által megtapasztalt kihívásokra.

Figyelmeztetései azután érkeznek, hogy a Fitch Ratings leminősítette az Egyesült Államok hosszú távú külföldi devizában fennálló adós államadós-besorolását AAA-ról AA+-ra.

A Fitch az Egyesült Államok három legnagyobb hitelminősítő intézetének egyike.

Schiff szerdán tweetelte:

„Amikor szuverén hitelminősítésről van szó, az elsődleges kockázat a pénznem leértékelődése, nem pedig az államcsőd. Az Egyesült Államok kormányának hiányszakadék-gazdálkodási pályája miatt a dollár összeomlása elkerülhetetlen.”

Az értékelési vállalat „negatív figyelés” címkéjét is lecserélte az Egyesült Államokra, és helyette „stabil kilátás” címkét rendelt hozzá. Egy következő tweetben Schiff megjegyezte:

„Még abszurdabb, hogy a Fitch az [Egyesült Államok] kilátását ‘stabilnak’ ítéli.”

Egy másik tweetben az elemző azt mondta:

„A hitelminősítések nem számítanak, mivel az Egyesült Államok valószínűleg nem fog államcsődöt elkövetni, de az óriási nemzeti adósság számít, mivel az Egyesült Államok pénzt fog nyomtatni, csökkentve a dollár értékét. Ez csökkenti a kötvények valós értékét. Ha hiperinflációval állunk szemben, az gyakorlatilag egyenértékű az államcsőddel.”

Schiff továbbá óva intett arról, hogy az Egyesült Államok gazdasága az összeomlás felé tart.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az aranyhívő megmagyarázta, hogy a felfelé ívelő államkötvény-hozamok nagyobb szövetségi költségvetési hiányt, egy gyengébb gazdaságot, eső dollárt, növekvő folyó fizetési hiányt, magasabb munkanélküliséget és alacsonyabb részvény- és ingatlanárakat, pénzügyi válságot, fokozott kvantitatív enyhítést és magasabb inflációt eredményeznek.

Schiff csütörtöki tweetjében így írt:

„Az államkötvények összeomlanak, miközben az olajárak emelkednek… Amint a dollár a kötvényekkel esik, és az arany az olajjal emelkedik, vége a bulinak. Búcsút inthetünk a lágy leszállásnak és készülhetünk a becsapódásra. Rezesszió + magasabb infláció = összeomlás.”

Reméljük, hogy ezzel a barátságos, könnyen érthető cikkel segítettünk megérteni a gazdasági szakember, Peter Schiff figyelmeztetéseit és előrejelzéseit. Kövessetek minket további izgalmas hírekért és friss fejleményekért a gazdaság világából!

Olvastad már? 100 ezer dollár fölé kellene mennie a BTC árának a felezés után

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!