A kriptós befektetési alapok rosszabbul teljesítenek, mintha valaki csak bitcoint tart

-

A BTC eddigi ralijai során a kriptós befektetési alapok általánosságban jól szoktak teljesíteni, idén viszont rendkívül gyengén muzsikálnak, mintha nem akarnának sokat kockáztatni.

A 21e6 Capital AG elemzői szerint, ha egy befektető egyszerűen megveszi a bitcoint, és tartja, akkor 68%-kal jobb hozamot érhetett el, mint a kriptós befektetési alapok átlaga.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A svájci cég szerint a legtöbb befektetési alap idén nagyjából 15%-os hozamot ért el az év első felében, a bitcoin árfolyama viszont 84%-kal nőtt.

Maximilian Bruckner, a 21e6 marketing igazgatója elmondta, ez azért ritka jelenség, mert az alapok az eddigi bitcoin ralik során mindig túlteljesítették a hodlerek hozamait.

Elmondása szerint a jelenlegi helyzetet a nagyban leromlott piaci körülmények magyarázhatják, valamint az, hogy 2022 végén rengeteg alap ült nagy mennyiségű tartalékon.

Az FTX bedőlése után számos cég értékelte újra a kockázatkezelését, és biztonsági okokból nagy készpénztartalékot halmozott fel.

Emiatt viszont lemaradtak az idei első félévben tapasztalt áremelkedésről a bitcoin esetén.

„Azok az alapok, amelyek nagy készpénzmennyiséget tartanak, nem tudnak lépést tartani a bitcoin árnövekedésével. Akkor tudnak csak versenyre kelni vele, ha az általuk birtokolt eszközök növekedése jelentős mértékben meghaladja a bitcoinét.”

Az iparágban és a kriptopiacon uralkodó általános hangulat miatt a legtöbb befektetési alap a megszokottnál nagyobb tartalékokat halmozott fel.

A nagyobb altcoinok pedig mind alulteljesítették a bitcoint, így ez a környezet határozottan befolyásolta az alapok gyengébb teljesítményét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A cikk írásakor a bitcoin árfolyama 29 ezer dollár környékén mozog, és a jelek szerint nehézséget okoz visszaszerezni a 30 ezres szintet, amelyet idén még csak rövid ideig haladt meg az árfolyam. Dacára annak, hogy január elseje óta a tőzsdei árfolyam 75%-kal növekedett.

„Minden befektetési alap hozamot tudott elérni a kriptós befektetésein, de a bitcoinhoz hasonlítva rendkívül gyengén teljesítenek. Kifejezetten igaz ez a nagy altcoin pozícióval rendelkezőkre, és a főleg határidős kötésekkel, foglalkozókra.”

A befektetők általános hangulata összességében javulást mutatott az idei első félévben, ez alapján pedig várhatóan ismét elkezdenek pénzt pumpálni a kriptopiacra a befektetési alapok.

Az adatokból, például a tőzsdékre be- vagy onnan kiküldött kriptopénzek és készpénz mennyiségének a változásaiból viszont az is kiderül, hogy a hangulat még nem állt helyre teljes mértékben.

kripto
Forrás: 21e6 Capital AG

 

Olvastad már? A Cardano az árcsökkenés ellenére továbbra is megelőzi az Ethereumot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

A Bitcoin elérheti a 150.000 dollárt ebben a ciklusban? Itt a valóság

A Bitcoin jelenlegi viselkedése a korábbi ciklusokban megfigyelt mintákat tükröz. Satoshi Stacker elemző legújabb videójában az Ethereummal és más kulcsfontosságú témákkal kapcsolatos viták mellett kifejtette,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!