Elon Musk kijelentette: X sosem ad ki saját kriptovalutát!

-

Az ismert tech-investor, Elon Musk, egyértelműen kijelentette, hogy szociális média platformja, az X (korábban Twitter néven ismert) sosem ad ki saját kriptovalutát.

Ezt a bejelentést egy felhasználó hozta fel az oldalon, figyelmeztetve másokat a nevére és platformjára támaszkodó hamis érmeprojektek veszélyeire.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Elon Musk Határozottan Elutasítja az X Token Kibocsátásának Gondolatát

Az X sosem fog saját kriptovalutát kiadni – ezt a választ adta a milliárdos befektető, Elon Musk, egy olyan felhasználónak, akinek a neve @cb_doge, és másokat figyelmeztetett nem létező érmékkel kapcsolatos cikkekkel kapcsolatban.

Ezek a hamis érmék olyan nevekkel rendelkeznek, mint a „$X token” és a „Twitter token,” így hamis benyomást keltve arról, mintha az X vagy a Twitter (az előző brand neve) és Musk jóváhagyná ezeket.

Az ilyen hirdetésekben elképesztő árnövekedési ígéretekkel csábítják a befektetőket rövid idő alatt.

A figyelmeztetés kiemeli, hogy sem a szociális média hálózat, sem tulajdonosa nem bocsátott ki digitális érme eddig. „És sosem fogunk” – válaszolta Elon Musk, aki tavaly 44 milliárd dollárért vásárolta meg a Twittert, majd az X-re keresztelte át.

A kattintásszerző címek továbbá utalnak az X korábbi vezérigazgatójának és jelenlegi technológiai vezetőjének, a dogecoinnak a kedvenc kriptopénzére.

A DOGE az egyik legismertebb és legnépszerűbb memecoinná vált, nagyrészt Musk kapcsolata miatt és annak népszerűsítéséért.

Júniusban Elon Muskot bennfentes kereskedéssel vádolták meg egy osztálypertben a dogecoinnal kapcsolatban.

Az ár 30%-kal emelkedett a DOGE-nak, amikor az üzletember ideiglenesen megváltoztatta a Twitter logóját, hogy az a memecoin logóját ábrázolja. Az őrültek szerint ez a változtatás felfújta az árát.

Végül, Musk júliusban véglegesen lecserélte a jellegzetes kék madarat az X jelenlegi logójára.

Egy posztban magyarázta, hogy a Twitter név már nem értelmezhető, mivel az üzenetek nem korlátozódnak karakterekre, és a felhasználók akár nagy videókat is posztolhatnak.

„Ezért elbúcsúzunk a madártól” – mondta Musk, miközben hangsúlyozta a szociális média platform szerepét a szuper-app építési tervében. „A következő hónapokban teljes körű kommunikációt és lehetőséget adunk arra, hogy az egész pénzügyi világodat intézhesd,” – ígérte a tulajdonos, de nem részletezte, tartalmazza-e ez a kriptovalutákat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Reméljük, hogy ezzel a cikkel segítettünk eloszlatni néhány félreértést és világossá tettük, hogy az X soha nem fog saját kriptovalutát kiadni.

Tartsanak velünk további izgalmas hírekért és fejleményekért!


Olvastad már? A Cardano az árcsökkenés ellenére továbbra is megelőzi az Ethereumot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!