A CRV emelkedik, miután a hacker visszaadja az ellopott összegeket

-

A Curve Finance (CRV) árfolyama az elmúlt 24 órában több mint 7%-ot emelkedett, azt követően, hogy az a hacker, aki több mint 24 millió dollárt lopott el a protokollból, visszaadta a pénzt.

A CoinMarketCap adatai szerint az altcoin 0,6065 dolláron cserélt gazdát a cikk megjelenésének idején, és a harmadik legtöbbet erősödő eszközként szerepelt a megfigyelt időszakban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hacker megkönyörült

Július 30-án a Curve Finance egy Vyper-alapú okosszerződés hiba miatt egyes likviditási medencéinek kiürülését észlelte.

Ez kaszkádhatást eredményezett a teljes DeFi ökoszisztémára, mivel a likviditásszolgáltatók igyekeztek kivonni a pénzeszközeiket a DeFi protokollból.

Ezenkívül a teljes zárolt érték (TVL) általános csökkenése volt tapasztalható az egész kriptoviszonylatban.

Ahogy a CRV árfolyama a hacket követő napokban esett, nőttek az aggodalmak, hogy Michael Egorov biztosítékai a likvidálási küszöb alá esnek, ami továbbterjedéshez vezetett.

Az elmúlt napokban azonban az alapítónak sikerült kifizetnie néhány tartozását.

Miközben Egorov rendezte adósságkötelezettségeit, a Curve és más, a hack által érintett protokollokat, a Metronome és az Alchemix augusztus 3-án egy on-chain üzenetet hagyott a hackereknek.

Az üzenet szerint ezek a protokollok 10%-os fejpénzt ajánlottak fel az ellopott pénzösszegekért, ha a fennmaradó 90%-ot visszaadják.

Jogi lépésekkel fenyegetőzve a protokollok hozzátették:

„Ha úgy döntesz, hogy nem veszel részt az önkéntes visszatérítésben, és augusztus 6-án 08.00 UTC-ig nem fejezed be a folyamatot, akkor a vérdíjat a nyilvánosságra fogjuk bővíteni, és a teljes 10%-ot felajánljuk annak a személynek, aki képes azonosítani téged oly módon, hogy az bírósági elítéléshez vezet”.

A lelepleződés lehetőségétől ösztönözve a hacker összesen 4820 alETH-t és 2258 ETH-t adott vissza az Alchemix Finance-nak.

Az Etherscan adataiból kiderült, hogy három tranzakcióban adtak vissza alETH-t, az első egy 1 alETH-t tartalmazó teszt volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A fennmaradó alETH-t két tételben adták vissza, 1,7 millió dollár, illetve 6,7 millió dollár értékben.

ETH-t egyetlen tranzakcióban adtak vissza 4,2 millió dollár értékben. Az eddig visszaadott pénzösszegek összértéke körülbelül 12,7 millió dollár.

A tranzakcióhoz hozzáadott on-chain üzenetben a hacker azt mondta:

„Láttam néhány nevetséges véleményt, ezért szeretném tisztázni, hogy nem azért fizetem vissza, mert megtalálhattok, hanem azért, mert nem akarom tönkretenni a projekteteket, lehet, hogy sok embernek ez sok pénz, de nekem nem, okosabb vagyok mindannyiótoknál.”.

Ne reménykedjetek

Bár a CRV az elmúlt 24 órában árfolyam- és kereskedési volumen-emelkedést regisztrált, a napi grafikonon történő mozgásának értékelése azt sugallta, hogy a rally rövid életű lehet.

CRV
Forrás: tradingview.com

A kulcsfontosságú momentummutatók lefelé tendáltak, és a megfelelő semleges régiók alatt helyezkedtek el.

Ez arra utalt, hogy nem volt elegendő felhalmozódás az árnövekedés támogatásához. Ennélfogva egy lefelé irányuló korrekció állt küszöbön.

Olvastad már? IOTA CEO: A Cardano együttműködési tervei folyamatban vannak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!