Váltságdíjat fizetett bitcoinban, de a biztosító nem fedezte a kárt

-

Egy brit ékszerészeti cég, a Graff beperelte biztosítótársaságát, amiért az nem volt hajlandó fedezni egy 7,5 millió dolláros bitcoin váltságdíjat.
Az ékszerész azért fizetett a hackereknek, hogy megakadályozza az érzékeny ügyféladatok közzétételét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ékszerész-vállalat 7,5 millió dolláros bitcoin váltságdíjat fizetett az orosz Conti hackercsoportnak, miután a csoport azzal fenyegetőzött, hogy kiszivárogtatja a cég nagy ügyfeleinek, köztük a közel-keleti királyi családoknak az adatait.
A Graff tárgyalt a hackerekkel a váltságdíjfizetés összegéről, és sikerült azt 15 millió dollárról csökkenteni.
A Conti tavaly szeptemberben támadta meg a Graffot, és adatokat szivárogtatott ki Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek (EAE) és Katar királyi családjairól.
A hackerek bocsánatot kértek a családoktól, de azt mondták, hogy lehet, hogy még több Graff-adatot kell kiszivárogtatniuk.

„Célunk, hogy minél több Graff-adatot hozzunk nyilvánosságra az amerikai-brit-uniós neoliberális plutokrácia pénzügyi bevallásairól, amely ellenszenvesen drága vásárlásokba bocsátkozik, amikor nemzeteik gazdasági kényszer alatt omlanak össze.”

Bár a hatóságok lebeszélték a magánszemélyeket és a vállalkozásokat a váltságdíjfizetésről, vannak olyan körülmények, amikor a kifizetés előnyös, különösen akkor, ha a kibertámadás által okozott kár nagyobb, mint a váltságdíj költsége.
Egyes biztosítók olyan kiberbiztosításokat kínálnak, amelyek fedezik a kriptováltságdíj-kifizetéseket. Szakértők azonban arra figyelmeztettek, hogy a biztosítók akaratlanul is a szervezett bűnözést finanszírozzák azzal, hogy kifizetik a váltságdíjat fizető vállalatok kárigényeit.
Ciaran Martin, a brit Nemzeti Kiberbiztonsági Központ (NCSC) alapító vezérigazgatója tavaly kifejtette, hogy az emberek bitcoint fizetnek a bűnözőknek, és készpénzt követelnek vissza.
„Úgy látom, hogy ez elkerülhető. Jelenleg a vállalatoknak van ösztönzésük arra, hogy váltságdíjat fizessenek azért, hogy ez az egész eltűnjön. Komolyan meg kell fontolni a biztosítási törvény megváltoztatását és az ilyen kifizetések betiltását, vagy legalábbis egy komoly konzultációt kell folytatni az iparággal.”
A Graff váltságdíjfizetésével kapcsolatban a vállalat szóvivője is nyilatkozott.

„A bűnözők azzal fenyegetőztek, hogy célzottan nyilvánosságra hozzák ügyfeleink magánvásárlásait. Eltökéltük, hogy minden lehetséges lépést megteszünk érdekeik védelmében, ezért olyan kifizetésről tárgyaltunk, amely sikeresen semlegesítette ezt a fenyegetést. Rendkívül frusztráltak és csalódottak vagyunk a Travelers azon kísérlete miatt, hogy elkerülje ennek a biztosított kockázatnak a rendezését. Nem hagytak más lehetőséget számunkra, minthogy a Legfelsőbb Bíróságon indítsuk meg ezt a behajtási eljárást.”


Olvastad már? 3 ok, amiért a Solana lefuthatja az Ethereum 2018-as 5000%-os raliját

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!