Csökken a tőzsdék bitcoin-készlete

-

Nagyjából 49 nappal ezelőtt a cryptoquant.com által rögzített statisztikák szerint a tőzsdén tartott bitcoinok száma 2,5 millió körül volt.
Azóta 4,76 milliárd dollár értékű bitcoin került ki a központosított kriptotőzsdékről, mivel ma 2,275 millió darabot tartanak a kereskedési platformokon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode július 5-én arról számolt be, hogy a bitcoin „júniusig tartó gyenge árfolyam-akciója ellenére a bitcoint a történelem legagresszívabb ütemben vonták ki a tőzsdékről”.
Vasárnap délután a coingecko.com piaci statisztikái szerint a BTC 24 órás árfolyamsávja 21 888 és 20 710 dollár között mozgott.
Jelenleg a BTC 69%-kal alacsonyabb a 2021. november 10-én rögzített történelmi csúcsnál, amikor a vezető kriptoeszköz elérte a 69 ezer dolláros árfolyamot.

A BTC veszteségeinek nagy része az elmúlt egy hónap során következett be, mivel a statisztikák szerint a bitcoin USD-értékének 30,4%-os esése a 30 napos időszak alatt történt.
Miközben az árak borúsan alakultak, jelentős likvidálások is történtek, és a kriptotőzsdék is leállították a kifizetéseket.
Ez vitathatatlanul sok félelmet oltott a kriptogazdaságba, és bár az árak alacsonyak, rengeteg bitcoin költözött el a tőzsdékről.
Öt nappal ezelőtt, július 5-én a Glassnode elemzői csapata arról számolt be, hogy „a bitcoin a történelem egyik legrosszabb havi teljesítményét zárta, júniusban -37,9%-kal csökkentek az árak”. A Glassnode továbbá részletezte, hogy júniusban hatalmas mennyiségű BTC-t távolítottak el a tőzsdékről.

„A gyenge júniusi árfolyam-akció ellenére a bitcoint a történelem legagresszívabb ütemében vonták ki a tőzsdékről. A teljes tőzsdei kiáramlás júniusban tetőzött.”

A tőzsdéken tartott bitcoinok száma egyre lejjebb esik, és 2020 óta nem látott mélypontokat ér el. Ekkor 2,503 millió BTC volt a tőzsdéken a cryptoquant.com szerint.

Ma ez a szám 9%-kal alacsonyabb, mint a május 22-i statisztika, mivel a cryptoquant.com adatai szerint jelenleg 2,275 millió BTC-t tartanak a tőzsdéken.
A BTC össz-készlete a tőzsdéken májusban 73,7 milliárd dollár körül volt, 2022. július 10-én pedig 47,5 milliárd dollár körül van.
A Bituniverse, a Peckshield, a chain.info és az etherscan adatai szerint a Coinbase a legnagyobb tőzsde a BTC-tartalékok tekintetében. A Coinbase 853530 BTC-t tart, és a második legnagyobb tőzsde a Bituniverse szerint.

Olvastad már? Megfelelő kriptós szabályozásra van szükség a Fed szerint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!