Vajon miért esik ma a kriptopiac?

-

Az egész kriptopiac, a Bitcoin és más kriptovaluták kedden kora reggel csökkennek. A Bitcoinhoz kapcsolódó tőzsdén kereskedett alapokba történő jelentős beáramlás ellenére a vezető kriptopénz nem tapasztal jelentős fellendülést.

A Bitcoin az elmúlt 24 órában 3,6%-kal, 66.867 dollárra csökkent. Az új spot tőzsdén kereskedett alapok érdeklődésének megugrása miatt március közepén rekordmagasságot ért el 74.000 dollár közelében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ETH árfolyama viszont meredeken csökken annak ellenére, hogy a SEC nemrég jóváhagyta a spot Ethereum ETF-et.

Az Ethereum ára az elmúlt 24 órában több mint 4,2%-ot esett, jelenleg 3500 dollárnál teszteli a vevők türelmét.

Főbb altcoinok is esést tapasztaltak: A SOL 4,8%-kal csökkent, a BNB 5,8%-kal esett, a Toncoin és a Cardano pedig egyenként közel 4%-ot veszített.

Az eddig jól teljesítő mémcoin szektor is megérezte a piaci visszaesést. A Pepe ára több mint 3%-kal esett, míg a Shiba Inu és a Dogecoin ára 5,3%-kal, illetve 4,4%-kal esett.

A Coinglass adatai szerint a teljes likvidáció meghaladta a 213 millió dollárt az elmúlt 24 órában, és a vevők mintegy 190 millió dollár értékű long pozíciót zártak.

A Bitcoin ETF kiáramlással szembesül

Június 10-én a Farside adatai szerint a Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alapok (ETF) 64,9 millió dolláros kiáramlást szenvedtek el.

Május 10. óta ez volt az első kiáramlás, ami véget vetett a 19 napos beáramlási sorozatnak. A kiáramláshoz négy ETF-kibocsátó járult hozzá.

A Grayscale GBTC 39,5 millió dolláros kiáramlással állt az élen, ami összességében 18 milliárd dolláros kiáramlást jelent.

A BTCO Invesco Galaxy ETF 20,5 millió dolláros kiáramlást tapasztalt, bár a teljes nettó beáramlásuk továbbra is pozitív, 300 millió dollár.

A Valkyrie BRRR ETF-je 15,8 millió dolláros kiáramlást tapasztalt, de még így is 497 millió dolláros nettó beáramlással rendelkezik.

A Fidelity FBTC-jének kisebb, 3 millió dolláros kiáramlása volt, de továbbra is erős, 9,6 milliárd dolláros teljes beáramlással rendelkezik.

A Netflow-mérőszám e medvés elmozdulása a BTC árfolyamára nehezedő vásárlási nyomás csökkenését váltotta ki, ami a 70 000 dolláros mérföldkő elvesztését eredményezte.

Az amerikai infláció növeli az eladási nyomást

A Bureau of Labor Statistics jelentése a fogyasztói árindexről, a megélhetési költségek kulcsfontosságú mérőszámáról szerdán várható.

A Dow Jones Newswires és a Wall Street Journal felmérése szerint a közgazdászok előrejelzése szerint az árak 0,1%-kal emelkedtek májusban, ami az áprilisi 0,3%-os emelkedéshez képest csökkenést jelent, és október óta a legkisebb emelkedést jelenti.

Ez 3,4%-os éves szintű emelkedést eredményezne, ami megegyezik az áprilisban mért ütemmel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az Egyesült Államok jegybankja holnap teszi közzé FOMC-közleményét, gazdasági előrejelzéseit és kamatdöntéseit, ami kemény csatát teremt a medvék és a bikák között.

A folyamatos eladási nyomás a piac félelem és kapzsiság indexének csökkenését okozta.

Az index néhány nap alatt a közel 66-os csúcsról a legutóbbi 60-as mélypontra esett. Ez a piacon a „Félelem” hangulat irányába történő elmozdulást jelzi.

Az EKB kamatcsökkentése negatív hangulatot keltett

A múlt héten a kriptopiacok az amerikai munkanélküli segélykérelmekről szóló jelentést követően kezdtek el zuhanni.

Emellett az EKB kamatcsökkentése miatt a medvés hangulat is erősödött.

A kamatcsökkentés a semleges álláspont és a további enyhítésre vonatkozó egyértelmű elkötelezettség hiánya ellenére csökkentette az euró hozamelőnyét.

Az EKB a Fed-hez képest dovishabb megközelítése és a további csökkentések lehetősége felerősítette az eladási lendületet a kriptopiacon.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Több Ethereum befektető kezd eladni: Mit érdemes tudni?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!