Több Ethereum befektető kezd eladni: Mit érdemes tudni?

-

Az Ethereum (ETH) hétnapos egyszerű mozgóátlag (SMA) segítségével értékelt Taker Buy Sell Ratio június 5-e óta csökkenő tendenciát mutat, derült ki a CryptoQuant adataiból.

A láncon belüli adatszolgáltató szerint a mérőszám azóta egynél kisebb értékeket mutat. Az ETH Taker Buy Sell Ratio értéke e cikk írásakor 0,96 volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az eszköz Taker Buy Sell Ratio a határidős piacon a vételi és eladási volumenek arányát méri.

ethereum
Forrás: CryptoQuant

Az 1-nél nagyobb érték nagyobb vételi volument, míg az 1-nél kisebb érték nagyobb eladási volument jelez.

Amikor e mutató értéke ilyen módon csökken, az arra utal, hogy az adott eszköz határidős piacán több eladási megbízás volt, mint vételi megbízás.

A CryptoQuant álnéven tevékenykedő elemzője, ShayanBTC egy nemrégiben készült jelentésében kommentálta ennek az ETH árfolyamára gyakorolt hatását. ShayanBTC szerint,

„Ez a trend arra utal, hogy a legtöbb határidős kereskedő agresszíven eladta az Ethereumot, akár spekulációs céllal, akár profitrealizálás céljából. A mérőszámnak ez a jelentős csökkenése egy medvés jelzés, ami arra utal, hogy a jelenlegi lefelé irányuló visszalépés folytatódhat, ha ez a tendencia folytatódik”.

Az ETH finanszírozási rátája továbbra is pozitív

Az ETH határidős open interestjének június 5. óta tartó rövid visszaesése megerősítette a fenti álláspontot.

A megjelenés időpontjában az ETH Futures Open Interest 16,37 milliárd dollár volt, azóta 2%-kal csökkent a Coinglass adatai szerint.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az érme Futures Open Interest a fennálló Futures szerződések vagy pozíciók teljes számát méri, amelyek még nem kerültek lezárásra vagy elszámolásra.

Amikor így csökken, az arra utal, hogy egyes határidős kereskedők lezárják pozícióikat anélkül, hogy újakat nyitnának. Ez gyakran a hangulat bikáról medvére való váltását jelenti.

Azonban annak ellenére, hogy a piaci szereplők egy része medvésen áll az érmével szemben, az ETH határidős kereskedők többsége az árfolyam további növekedése mellett nyitott pozíciókat.

ethereum
Forrás: Coinglass

Ennek alapja az érme finanszírozási rátájának leolvasása, amely május 3. óta csak pozitív értékeket adott vissza a Coinglass adatai szerint.

A Funding Rate-ek az állandó futures szerződésekben használatosak annak biztosítására, hogy a szerződéses ár közel maradjon az spot árhoz. Amikor pozitív, az a long pozíciók iránti jelentős keresletre utal.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Ez a kutya nem csontokkal játszik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!