Cathie Wood eladja 7 millió dollár értékű Robinhood részvényét. Íme, hogy miért

-

Cathie Wood ARK ETF-je 2024. június 10-én, hétfőn jelentős elmozdulásokat tett a napi kereskedések során.

A Robinhood Markets Inc. részvényeinek észrevehető eladásával és a különböző biotechnológiai és technológiai cégek stratégiai vásárlásaival a befektetők elgondolkodtak a döntések mögött álló indítékokon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindeközben a HOOD részvények 2%-os esést szenvedtek el, miután az Ark Invest több mint 7,5 millió dollár értékű részvényt pakolt ki.

7,18 millió dolláros Robinhood-részvényt dob ki a vállalat

A neves befektető, Cathie Wood vezetésével működő ARK ETF-ek akkor kerültek a címlapokra, amikor 323 801 darab Robinhood Markets Inc. részvény jelentős eladására került sor, amely az ARKK, ARKW és ARKF alapokban oszlott meg.

Ez az eladás mintegy 7.181.906 dollárnyi készpénz beáramlást eredményezett, ami a nap legnagyobb tranzakciójának számít.

Az ARK befektetési vásárlások

Az ARK legutóbbi befektetési lépései rávilágítanak a biotechnológiai cégekkel kapcsolatos folyamatos pozitív hozzáállására.

Az ARKG ETF-en keresztül 58.363 darab Arcturus Therapeutics részvényt vásároltak, 1.857.110 dollárt fektetve be.

Ez a múlt pénteken megfigyelt mintát követi, ami növekvő pozíciót jelez az Arcturus Therapeutics-ban.

Az ARK emellett szerényen növelte a Beam Therapeutics Inc. részvényállományát, 797 részvényt adva hozzá 18 498 dollár értékben az ARKK ETF-en keresztül.

Az Intellia Therapeutics Inc. viszont tőkebeáramlást kapott az ARK-tól, az ARKK és ARKG ETF-eken keresztül 46.828 részvényt vásárolt, összesen 1.064.400 dollár értékben.

Ez kiemeli az ARK hosszú távú bizalmát a génmódosító vállalatok iránt.

Ugyanakkor nem minden vállalatnál nőtt a részesedés. Az Exact Sciences Corp. eladással szembesült, az ARK 100 687 részvényt adott el az ARKK és ARKG ETF-ekben, összesen 4 322 492 dollár értékben.

HOOD részvényárfolyam csökkenése

Az ARK Robinhood részvényének dömpingjét követően a részvény árfolyama 2,13%-kal 22,92 dollárra esett. Azonban érdemes megjegyezni, hogy hétfőn a részvény 5,6%-os emelkedést ért el, és 23,50 dolláron zárt.

Cathie Wood

Mindeközben az ARK aktív menedzsment stratégiája és változó pozíciói kiemelik a biotechnológiai részvények iránti érdeklődést, valamint a kiválasztott egészségügyi és technológiai vállalatoktól való stratégiai elidegenedést.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Újabb Ethereum ETF kérelmet kapott a Tőzsdefelügyelet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Kamala Harris véget vethet a Ripple vs. SEC pereskedésnek?

Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a Ripple vs. SEC per hamarosan lezárul, James Murphy ügyvéd, más néven MetaLawMan, megadja a választ. Az ő spekulációi azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!