Újabb Ethereum ETF kérelmet kapott a Tőzsdefelügyelet

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC nemrégiben befogadta a ProShares spot Ethereum tőzsdén kereskedett alap kérelmét, alig három héttel azután, hogy nyolc hasonló befektetési eszköz bevezetését már jóváhagyta.

ProShares ETF érkezik

Egy június 10-i beadvány szerint a SEC közölte, hogy a New York-i Értéktőzsde (NYSE) egy új szabálymódosítást javasolt, amely lehetővé tenné a ProShares Ethereum ETF részvényeinek listázását és kereskedését.

A bizottság közölte, hogy a kérelmet a Szövetségi Nyilvántartásban való közzététel után 21 napig nyilvános véleményezésre bocsátják, majd ezután 45 nap áll rendelkezésre a jóváhagyásra, elutasításra vagy a döntési időszak meghosszabbítására.

Hónapokig tartó papírmunka

Május 23-án a SEC hivatalosan jóváhagyta nyolc vagyonkezelő cég beadványát, amelyek először kértek engedélyt spot Ethereum ETF-ek listázására és kereskedésére az amerikai tőzsdéken, de a végső jóváhagyáshoz a SEC-nek még alá kell írnia az úgynevezett S-1 regisztrációs nyilatkozatokat, mielőtt azok hivatalosan is kereskedhetők lesznek.

Ez a folyamat hónapokat is igénybe vehet, de egyes szakértők szerint valamikor júliusban várhatóan véglegesen zöld utat kapnak az ETF-ek.

James Seyffart, a népszerű ETF-elemző viszont úgy véli, a ProShares papírjai ekkor még nem válnak kereskedhetővé.

Forrás: X

„Az első benyomásom szerint a ProShares ETF nem fog az első napon indulni a többi ETF-fel együtt, de ki tudja. Ezt érdekes lesz látni.”

Nagypályás játékos az ETF szektorban

2023 októberében a ProShares volt az egyik első vagyonkezelő cég, amely engedélyt kapott a SEC-től egy spot befektetési eszköz listázására és kereskedésére, amely ETH határidős ügyletekhez kapcsolódik.

A cég egy Bitcoin Stratégiai ETF-et is kínál a NYSE Arca-n BITO ticker alatt.

Egyelőre nem világos, hogy a SEC végül zöld utat ad-e a ProShares spot Ethereum ETF kérelmének az első jóváhagyás után, hiszen a beadvány elfogadása csak azt jelezi, hogy a bizottság mérlegelni fogja a kérelmet.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Májusban magához tért a kriptopiac

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!