Vajon miért esett vissza a kriptopiac?

-

A csütörtöki enyhe, 0,48%-os visszaesést követően tegnap este a medvék vették át a Bitcoin irányítását.

A Bitcoin árfolyamának pénteki hirtelen 2,05%-os zuhanásával a felfelé mutató top altcoinok és az egész kriptopiac 180 fokos fordulatot vett a jelentős visszahúzódás irányába.

kripto
Forrás: tradingview.com

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum árfolyamának 3,56%-os és a Solana 4,49%-os csökkenésével a top altcoinok a legközelebbi támaszszintekig húzódtak vissza.

Az elmúlt hetekben jól teljesítő mémcoin-szektor egy csapást szenvedett el: a csúcstartó PEPE 10,49%-kal, a Floki 11,87%-kal, a WIF pedig 11,58%-kal zuhant.

A kriptopiac egyik napról a másikra bekövetkezett medvés fordulat 360 millió dollárnyi long likvidációt törölt el a Coinglass szerint.

Mindeközben az amerikai Bitcoin ETF-ek továbbra is pozitív kilátásokat tartanak fenn, a napi nettó beáramlás összesen 130,99 millió dollárt tett ki, az IBIT hozta a legtöbbet, 168 millió dollárt.

Ez már a 19. pozitív nap, de egyben csökkenő tendenciát is tükröz a beáramlásokban a keddi második legnagyobb napi beáramlás után, ami 886 millió dollár volt.

Az amerikai foglalkoztatási jelentések lezuhanták a Bitcoint

A Bitcoin árfolyama június 7-én 70.771 dollárról 69.326 dolláron zárta a napot, ami 2,05%-os napközbeni esést jelent.

A kriptopénz piacvezetőjének hirtelen elmozdulását mélyen befolyásolta a Munkaügyi Minisztérium által tegnap kiadott májusi amerikai foglalkoztatási jelentés.

Az amerikai munkaügyi minisztérium olyan jelentést hozott, amely kiemeli a 272.000 munkahely növekedését a múlt hónapban.

Ez messze meghaladja a várt 185.000-es számot, és példátlanul magasabb, mint az előző havi 165.000-es adat.

Emellett a szuperhatalom a munkanélküliségi ráta emelkedését is tapasztalja, amely 4%-on tetőzik, megérintve a 2022. januári szinteket.

A foglalkoztatási jelentés tényleges hatása a kriptóra

Az Egyesült Államokban a munkanélküliségi ráta emelkedésével a kriptopiac gyorsan reagál, mivel a profit könyvelése megkezdődik.

De miért? Hát, annak ellenére, hogy a munkanélküliség emelkedik, a Fed nem valószínű, hogy a közeljövőben csökkenteni fogja a kamatlábakat.

Ennek oka lehet, hogy vannak olyan jelek, amelyek szerint a gazdaság más területeken még mindig erős, például a munkahelyek számának növekedése.

Ezért, ha a Fed túl hamar a kamatcsökkentés mellett dönt, az infláció növekedhet, ami már most is aggodalomra ad okot.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nos, miért esett a piac? Egyszerűbben fogalmazva, a foglalkoztatási adatok korlátozzák az amerikai Fed kamatcsökkentési esélyeit.

A tágabb értelemben vett piac kamatcsökkentésre számított a Federal Open Market Committee (FOMC) június 12-én esedékes ülésén.

Vajon miért van szüksége a kriptopiacnak kamatcsökkentésre? Hát, egy esetleges kamatcsökkentéssel a piac az alacsonyabb hitelfelvételi költségek miatt keresletnövekedést fog tapasztalni, és a likviditás is megnő.

Ezért a kamatcsökkentés a következő katalizátor, amely táplálja a bikapiacot, és magasabbra hajtja a Bitcoin és az altcoinok árát.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Sealana ICO-ja lassan zárja az ajtaját, és várja a tőzsdei debütálást

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!