A Litecoin tulajdonosok jobb helyzetben vannak, mint az Ethereum befektetői?

-

A Litecoin (LTC) szokatlanul magasan az Ethereum (ETH) fölé kerekedik, akármilyen szinten is. Június 6-án azonban a Litecoin hálózatán az aktív címek száma észbontóan, 75%-kal ugrott meg.

Az IntoTheBlock adatai szerint a különbség több mint 100.000 volt a Litecoin javára.

A teljes szám 602.720 volt, ami január óta a legmagasabb aktivitást jelentette a hálózaton.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cardano után a Litecoin is kiütötte az Ethereumot

A kontextus kedvéért az aktív címek a blokkláncon sikeres tranzakciókban részt vevő egyedi tárcák számát mérik. Pár nappal ezelőtt a coin magasabb értékeket regisztrált, mint a Cardano (ADA) ugyanezen a fronton.

Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a legtöbb tranzakció kis egyenleggel rendelkező tárcákból származott.

Ettől függetlenül azok sem maradtak ki, akik 10 000 és 10 millió dollár értékű LTC-vel rendelkeztek.

Az IntoTheBlock legutóbbi bejegyzése szerint,

„Bár a növekedés nagy része a 10 dollárnál kisebb tranzakcióknak köszönhető, mindenféle méretű tranzakcióban észrevehető növekedés tapasztalható”.

litecoin
Forrás: X

Ebben az esetben érdemes megjegyezni, hogy a hálózati aktivitás növekedése nem váltotta ki az LTC árfolyamának emelkedését.

A Litecoin árfolyama a cikkírás idején 83,52 dolláron állt, miután az elmúlt 24 órában 1,8%-ot esett. Az Ethereummal ezzel szemben 3791 dolláron kereskedtek, az altcoin is enyhén leértékelődött.

Emellett megnéztük a Litecoin piaci tőke és a thermocap arányát. Ez a mutatószám egy kriptopénz értékelését méri a bányászok által elköltött teljes biztonsági kiadáshoz viszonyítva.

Ha a market cap / thermocap arány kiugrik, az azt jelenti, hogy az érme a bányászok költéséhez képest prémiummal kereskedik. Ilyenkor az árfolyamot túlértékeltnek lehet nevezni.

Történetileg, ahogy az alábbiakban látható, a mérőszám rendkívül magas értéke korrekciót okoz. A cikkírás idején azonban az arány 0,00000003 volt.

Ez alacsony érték volt azokhoz az időszakokhoz képest, amikor a Litecoin túlfűtött volt.

litecoin
Forrás: Glassnode

Az LTC és az ETH leértékelődött?

Egyszerűbben fogalmazva, az LTC-vel lehet, hogy árengedménnyel kereskednek.

Amennyiben a piac ismét erősen bikás állapotba kerülne, az LTC ára a pillanatnyi helyzetéből 100 dollár fölé emelkedhetne.

E tézis megerősítése érdekében megvizsgálta a piaci érték és a realizált érték (MVRV) arányát.

Ez a metrika követi a tulajdonosok jövedelmezőségét az érme értékeléséhez képest.

A Litecoin 30 napos MVRV-aránya a megjelenési időpontban 13,35% volt, ami azt jelzi, hogy az átlagos tulajdonos nyereséget termelne, ha eladná.

A nyereség azonban elég magas lehet ahhoz, hogy széleskörű profitfelvételt váltson ki.

Az Ethereum esetében a 30 napos MVRV arány 4,69% volt. Bár ez azt sugallta, hogy az ETH és az LTC hasonló helyzetben lehet, azt a gondolatot is felvetette, hogy a Litecoin-tulajdonosok jobb helyzetben lehetnek, mint Ethereum-tulajdonos társaik.

Forrás: Santiment

A továbbiakban lehetséges, hogy az ETH értéke középtávon meghaladja a 4000-es piacot. Ugyanebben az időszakban az LTC is áttörheti a 100 dolláros pszichológiai ellenállást.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Új tokent ad ki a Telegram

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!