Felfüggeszti a működését a Worldcoin Spanyolországban

-

A Worldcoin, a biometrikus azonosítási protokoll beleegyezett, hogy ideiglenesen leállítja működését Spanyolországban, ezt közölte a spanyol adatvédelmi hatóság, az AEPD.

Nem túl jó ötlet a biometrikus adatok megosztása

A Worldcoin egyre nagyobb ellenállásba ütközik a spanyol adatvédelmi intézmények részéről, és az AEPD, a spanyol adatvédelmi hatóság kedden bejelentette, hogy megállapodást kötött a Tools For Humanity-val, a Worldcoin mögött álló céggel, amelynek értelmében a vállalat ideiglenesen leállítja spanyolországi tevékenységét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a megállapodás egy figyelmeztető után született, amely három hónapra felfüggesztette a vállalat tevékenységét az országban.

Az intézkedést az AEPD azzal indokolta, hogy hiányosak az információik a spanyol állampolgároktól gyűjtött adatok kezeléséről, különös tekintettel a kiskorúak regisztrációjára és arra nézve, hogy a felhasználók állítólag nem tudják töröltetni a céggel a róluk begyűjtött adatokat.

A Worldcoin szerint a hivatalnak nincsen felhatalmazása

A Worldcoin természetesen tiltakozott, és akkor fellebbezett is az intézkedés ellen a Nemzeti Bíróság előtt, azzal érvelve, hogy az AEPD-nek nincs joghatósága a Worldcoin felett.

Mivel az Általános Adatvédelmi Rendelet, a GDPR szerint az illetékes adatvédelmi hatóság ott található, ahol a Worldcoin be van jegyezve, ez pedig a cég esetében a Bajor Állami Adatvédelmi Felügyelet, a BayLDA.

Azonban a Nemzeti Bíróság fenntartotta az intézkedést, mivel úgy ítélte meg, hogy a spanyol állampolgárok biometrikus adatainak védelme fontosabb, mint a vállalat gazdasági érdekei.

Vizsgálatra várva

Az új megállapodás értelmében az adatgyűjtési tevékenységek egy évre, vagy a BayLDA által végzett vizsgálat lezárásáig szünetelnek.

Azonban az AEPD sajtóközleményében elismeri, hogy az első figyelmeztető intézkedés óta a projekt új funkciókat vezetett be, beleértve a korlátozásokat és a felhasználók számára a biometrikus információk eltávolításának lehetőségét.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 44 dollárt kell most fizetnie annak, aki bitcoint utalna – egekben a tranzakciós díjak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!