44 dollárt kell most fizetnie annak, aki bitcoint utalna – egekben a tranzakciós díjak

-

A Bitcoin-hálózat a tranzakciós díjak erőteljes növekedését tapasztalja, amit a június 7-én, magyar idő szerint 20.23-kor 334.000 meg nem erősített tranzakció okoz.

A hálózati díjak ekkor 44,72 dollár volt a magas prioritású tranzakciókért és 43,18 dollár az alacsony prioritású tranzakciókért.

A tranzakciós díjak pedig a nap folyamán korábban 50 dollár fölé is felszöktek tranzakciónként.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Colin Wu blokkláncmegfigyelő szerint a 334.000 meg nem erősített tranzakció feltehetően a központi OKX tőzsdei pénztárcák összegyűjtésének és átválogatásának eredménye, bár ezt a cikk megjelenéséig nem erősítették meg.

tranzakciós díjak
Megerősítésre váró tranzakciók a Bitcoin blokkláncán, valamint az átlagos tranzakciós díjak prioritásonként, 2024. június 7-én, 20:27-kor. (mempool.space)

Poszt-halving gazdaságtan és a Bitcoin bányászok kihívása

A bányászok nehézségével, a magas hálózati díjakkal és a nyereségességgel kapcsolatos aggodalmak a Bitcoin-hálózaton a halving után még inkább előtérbe kerültek.

A blokkjutalom 6,25 Bitcoinról 3,125 BTC-re történő csökkentése április végén jelentősen befolyásolta a bányászok nyereségét.

A Bitfarms 42%-os bányászati bevételcsökkenésről számolt be a májusi hónapra vonatkozóan – ez az első teljes hónap a legutóbbi feleződés óta.

A Bitcoin bányászattal foglalkozó vállalat a hónap végi jelentésében közzétette, hogy májusban 156 BTC-t kerestek, szemben az áprilisi 269 BTC-vel.

A Bitcoin-bányász azt is kifejtette, hogy az argentínai létesítményében szokatlanul alacsony volt a hőmérséklet májusban – 44 éve a legrosszabb időjárási viszonyokat regisztrálták.

Ezek a rossz időjárási körülmények miatt a vállalat Rio Cuarto létesítménye nyolc napra leállt, ami hozzájárult a bányászott Bitcoin összmennyiségének csökkenéséhez.

2024 kezdete óta az Egyesült Államokban a Bitcoin-bányászok összesen 2,7 milliárd dollárt költöttek elektromos áramra, a növekvő számítási nehézség és az alacsonyabb jutalmak ellenére.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Paul Hoffman elemző szerint „2024 kezdete óta a Bitcoin-bányászat az Egyesült Államokban óriási, 20 822,62 GWh elektromos energiát fogyasztott”.

Az elemző hozzátette, hogy csak a Bitcoin-bányászok által 2024 kezdete óta felhasznált energiamennyiség az amerikai háztartások 1,5%-át tudná ellátni energiával egy teljes éven keresztül.

Áprilisban átlagosan 52.000 dollárba került egyetlen Bitcoin bányászata. A feleződést követően egyetlen Bitcoin bányászásának költsége több mint kétszeresére, átlagosan 110.000 dollárra emelkedett.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Új rekordra szökött a határidős Bitcoin-ügyletek mennyisége

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a kriptoszabályozások jönnek az EU-ban 2025-ben

Az Európai Unióban egy egyre komolyabb kriptoszabályozás van kialakulóban, a változásnak pedig a MiCAR az egyik sarokköve. A MiCAR valódi hatása azonban – más kritikus fontosságú...

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!