Új rekordra szökött a határidős Bitcoin-ügyletek mennyisége

-

A határidős Bitcoin-ügyletek mennyisége az eszköz történetének eddigi legmagasabb értékére nőtt, mivel az open interest csütörtökön késő este 37,7 milliárd dollár fölé kúszott, ami új rekordot jelent.

Ez felülmúlta a korábbi, március közepén elért, alig 37 milliárd dolláros csúcsot, amikor a bitcoin 73.700 dolláros új rekordárfolyamot ért el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ugrás a spot bitcoin-ETF-ek 18 nap alatt rekordot döntő beáramlásaival függ össze, a The Block jelentése szerint.

A BlackRock IBIT-je csütörtökön 340 millió dollár nettó beáramlást regisztrált, az előzetes SoSovalue által követett adatok szerint, míg az Ark Invest ARKB-je közel 97 millió dolláros nettó kiáramlást tapasztalt.

A Coinglass adatai szerint hétfő óta több mint 5 milliárd dollárnyi open interest érkezett, miközben a BTC ára a 68.500 dolláros szintről 71.000 dollárra emelkedett ebben az időszakban.

A 37,7 milliárd dollárból a Chicago Mercantile Exchange (CME) hagyományos pénzügyi nagyhatalom tartja a legnagyobb tétet 11 milliárd dollárral, amelyet a Binance kriptotőzsde követ 8 milliárd dollárral.

A bullish piaci hangulatot tükrözi a jelentős long-short arány is. Az adatok szerint az arány péntek elején 1 fölé emelkedett a csütörtöki 0,94-es szintről.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A határidős Bitcoin-ügyletek jó teljesítménye az árfolyamra is hatással lehet

Az 1 feletti arány azt jelenti, hogy több a long pozíció, mint a short, ami pozitív piaci hangulatra utal egy eszközzel kapcsolatban.

Másrészt az 1 alatti arány azt jelenti, hogy a short pozíciók száma meghaladja a long pozíciókét, ami negatív várakozásokra utal.

Bitcoin
Bitcoin long-short arány (CoinGlass).

Így több kereskedő arra számít, hogy a bitcoin tovább emelkedik az elkövetkező hetekben, a növekvő kockázati hajlandóságra és a kedvező szabályozási várakozásokra hivatkozva.

„A Bitcoin leküzdheti a 71.000-73.000 zónában lévő ellenállási szintet, és a következő hetekben a pénzügyi piacokon uralkodó optimizmus hatására megújíthatja az eddigi csúcsokat” – mondta Ruslan Lienka, a YouHodler kriptotőzsde piaci vezetője a CoinDesknek egy pénteki e-mailben.

„Az ilyen pozitív hangulatot a közelgő amerikai és európai kamatcsökkentésekkel kapcsolatos várakozások okozzák, amelyek serkentik a tőke beáramlását a kockázatos eszközökbe”.

„Az olyan mémrészvényekkel, mint a GameStop és más alacsony minősítésű penny részvényekkel való fokozott kereskedési aktivitás növekvő kockázatvállalási hajlandóságot mutat” – tette hozzá Lienka.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Robinhood 200 millió dollárért felvásárolja a Bitstamp kriptotőzsdét

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Kamala Harris véget vethet a Ripple vs. SEC pereskedésnek?

Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a Ripple vs. SEC per hamarosan lezárul, James Murphy ügyvéd, más néven MetaLawMan, megadja a választ. Az ő spekulációi azt...

Az Ethereum ETF-ek rekord 1 milliárd dolláros kereskedési volumennel debütálnak

Az Ethereum ETF-ek figyelemre méltó debütálást hajtottak végre, ami jelentős mérföldkövet jelent a digitális eszközök számára a hagyományos pénzügyi piacokon. A bevezetés során nyolc kibocsátótól kilenc...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!