Íme, mi történt ma a kriptopénzek piacán

-

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptopénzek piacán? Íme a legfrissebb hírek a Bitcoin árfolyamát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-at és a kriptoszabályozást befolyásoló napi trendekről és eseményekről.

A GME részvények további szárnyalása miatt Keith Gill, alias Roaring Kitty, alias DeepFuckingValue közeledik a milliárdos státuszhoz.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A MicroStrategy részvények 6,9 milliárd dollárnyi intézményi short pozíciót vonzottak annak ellenére, hogy az MTSR részvények az elmúlt hat hónapban kétszeresére emelkedtek.

Franklin Templeton azt fontolgatja, hogy kripto befektetési alap kínálatát kiterjeszti az altcoinokra is.

A GameStop rally 1 milliárd dollárra repíti a Roaring Kitty részvényeit

Keith Gill, a 2021-es GameStop short squeeze-ről ismert részvénykereskedő a GME részvények további szárnyalásának köszönhetően milliárdossá válhat.

A „Roaring Kitty” és „DeepFuckingValue” internetes beceneveken is ismert Gill június 2-án hozta nyilvánosságra, hogy ismét GameStop-részvényekkel kezdett el kereskedni, és 180 millió dollárral rendelkezik.

A kereskedő 115,7 millió dolláros pozíciót tett közzé GameStop-részvényekben és 65,7 millió dolláros vételi opcióban a Reddit-fiókján.

A kereskedő újabb GameStop-pozíciójának közzététele ismét megrázta a tőzsdét, ami a GameStop részvények árfolyamának emelkedését okozta.

A Robinhood éjszakai piacain a GameStop a poszt után 20 perccel 19%-kal ugrott meg, és 2024-ben eddig 38,8%-os emelkedéssel zártak a részvények.

kriptopénz
Forrás: Google Finance

A GameStop árfolyama jelenleg 46,55 dolláron áll, ami 118%-os nyereséget jelent, mióta Gill megosztotta a pozícióját.

A The Kobeissi Letter globális tőkepiaci elemzői úgy vélik, hogy Gill „milliárdos lesz„, hiszen a GameStop részvényei 67,50 dollárra katapultáltak részvényenként a zárás utáni kereskedésben.

Forrás: X

A részvény elemzői szerint, ha a részvény a jelenlegi szinteken nyit, Gill pozíciója körülbelül 1 milliárd dollárt fog érni.

Azt is kiemelték az elemzők, hogy a részvény 110%-kal magasabban zárt, mint június 6-án, és 9,5 milliárd dollárral növelte piaci kapitalizációját az előző 12 órában.

A vállalat ezzel 20 milliárd dolláros értékelésen áll, amivel az Egyesült Államok 400 legnagyobb tőzsdei vállalatának egyike.

A nagy shortolók 6,9 milliárd dollárral fogadnak a MicroStrategy részvényei ellen.

Számos intézmény tart a Michael Saylor által vezetett MicroStrategy szoftverintelligencia cég részvényeinek árfolyamának csökkenésére, 6,9 milliárd dollárnyi nagy short pozícióval.

A shortolók elszántsága azonban fogyni látszik, mivel az árfolyam hat hónap alatt majdnem megháromszorozódott.

A június 6-i állapot szerint a MicroStrategy 18 short pozícióval szerepel a Fintel befektetési elemző cég „The Big Shortslistáján – amely az intézmények által a SEC-nek bejelentett legnagyobb short pozíciók listája.

kriptopénz
Az MTSR short pozíciók. Forrás: Fintel

A legnagyobb pozíció, amely mintegy 2,4 milliárd dollárt tesz ki, egyben a 27. legnagyobb nettó short pozíció az intézmények között.

Bár néhány intézmény a MicroStrategy bukására fogadott, a shortolók bizalma jelentősen csökkent.

A MicroStrategy részvények short-érdekeltségi mutatója az elmúlt hat hónap során közel 50%-kal csökkent, 3,1 napról 1,5 napra.

Az altcoin-ajánlatokat mérlegeli a Franklin Templeton a kriptopénzek piacán

A Franklin Templeton, az 1,64 trillió dolláros vagyonkezelő állítólag egy kizárólag altcoinokra összpontosító intézményi befektetési alapot fontolgat.

A június 6-i jelentés szerint az alapkezelő a meglévő Bitcoin tőzsdén kereskedett alapján és a hamarosan megjelenő spot Ether termékén túlmenően szeretné bővíteni kriptofókuszú kínálatát.

A beszámoló szerint a javasolt alap, amelyet még nem hagytak jóvá belsőleg, tétjuttatásokat kínálna.

Noha a jelentés nem részletezi, hogy az eszközkezelő mely altcoinokkal foglalkozhatna, a Franklin korábban pozitívan nyilatkozott a Solana-ról.

Ugyanazon a napon a Franklin Templeton bejelentette, hogy a Benji platformjának felhasználói az USD Coin stablecoin segítségével fektethetnek be pénzpiaci alapjába.

Az Egyesült Államok kormányzati pénzpiaci alapja (FOBXX) a Franklin OnChain U.S. Government Money Fund (FOBXX) volt az első olyan, az Egyesült Államokban bejegyzett befektetési alap, amely a blokkláncon rögzítette a tulajdonjogot.

Olvastad már? Új rekordra szökött a határidős Bitcoin-ügyletek mennyisége

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!