Vajon a SEC beperelhető, ha az Ethereum ETF-eket elutasítják?

-

A határidő közeledtével az Ethereum ETF jóváhagyásának esélye májusban valószínűtlennek tűnik.

Egyesek azonban gyorsan elképzelték, mi történne, ha az ETH ETF-ek májusban elutasítással szembesülnének.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Grayscale például beperelhetné a SEC-t, ahogyan azt 2022-ben tette, amikor a szabályozó elutasította a GBTC azonnali Bitcoin ETF-é való átalakítására irányuló kérelmét?

Eric Balchunas, a Bloomberg ETF-elemzője úgy véli, hogy a Grayscale valószínűleg nem fog pereskedni, ha az ETH ETF-eket májusban elutasítják.

Az elemző az ETH ETF futures piacának a BTC-hez képest korlátozott piaci részesedésére hivatkozva azt mondta,

„Sok ember feltételezi, hogy a Grayscale (vagy valaki más) beperli a SEC-t, miután elutasítják az Ether spot ETF-eket. Ezt megkérdőjelezném, mivel az Ether futures only ETF-ek 4% -kal rendelkeznek annak az eszközállománynak a 4% -ával, amivel a Bitcoin futures rendelkezik”.

Az elemző hozzátette,

„Ez sok idő és pénz olyasmiért, ami talán csak az Aum töredékét kapja.”

A JPMorgan peres eljárásra számít az ETH ETF májusi elutasítása esetén Balchunas állásfoglalása ellentétes a JPMorgan elemzőinek álláspontjával.

A The Blocknak adott interjúban a JPMorgan fenntartotta optimista véleményét a spot ETH ETF-ek esetleges jóváhagyásával kapcsolatban.

A JPMorgan vezető elemzője, Nikolaos Panigirtzoglou megjegyezte, hogy,

„Ha májusban nem kerül sor a spot Ethereum ETF jóváhagyására, akkor feltételezzük, hogy május után peres eljárásra kerül sor”.

A potenciális kibocsátók, például a VanEck és a CoinShares vezetői azonban pesszimisták voltak a májusi jóváhagyással kapcsolatban.

Egy nemrég adott CNBC interjúban a VanEck vezérigazgatója, Jan van Eck a spot BTC ETF jóváhagyási folyamatát az ETH ETF bejelentéséhez hasonlította, és kijelentette, hogy ” most a csapszegek leesnek, ami az Ethereumot illeti”.

Jean-Marie Mognetti, a CoinShares vezérigazgatója a maga részéről azt mondta, hogy egyáltalán nem számít az ETH ETF jóváhagyására ebben az évben.

Március végén azonban Grayscale CLO Graig Salm továbbra is bízott a májusi jóváhagyásban, és figyelmeztetett, hogy a szabályozó szerepvállalásának hiányát nem szabad úgy tekinteni, hogy az konkrét eredményre utal.

Még így is kérdéses, hogy egy személy vagy a potenciális kibocsátók egyike peres úton fog-e eljárni, ha májusban elutasítják a spot ETH ETF-kérelmeket.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az IMF nem ad hitelt El Salvadornak, mivel az ország támogatja a bitcoint

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!