Vajon a Bitcoin január végére 40.000 dollár alá süllyed?

-

A Bitcoin (BTC) a cikk írásakor a 41.000 dolláros tartományban ingadozott, ellentétben a piaci szereplők nagy várakozásaival, amelyek a spot ETF-ek amerikai bevezetését követően alakultak ki.

A Grayscale kiáramlása a BTC számára árfolyamcsökkenést okoz

A Bitcoin 14%-ot esett a 48.000 dolláros csúcsról azon a napon, amikor a szabályozók hitelesítették a spot ETF-ek kereskedését – észleltük a CoinMarketCap adatai alapján.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin visszaesését a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) milliárdos kiáramlásának tulajdonították, amely most már spot ETF-é átalakítva állnak.

A CryptoQuant szerint az elmúlt négy napban közel 52 000 bitcoint váltottak vissza a trustból, ami a mindenkori piaci árakon számolva 2,1 milliárd dollárt tesz ki.

Bár a szakértők ezt az olcsóbb spot ETF-ekbe történő alapátcsoportosításnak nevezték, lehetséges, hogy sok GBTC-részvényes olyan Bitcoinnal profitált, amelyhez korábban nem férhettek hozzá.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

További fájdalom várható?

Az eredmény – jelentős nyomás a Bitcoin árfolyamára. A 10x Research elemzői ugyanis azt jósolták, hogy a Bitcoin január végére 40.000 dollár alá süllyedhet, a támasz 38.000 dollárnál alakul ki.

Ez talán igaznak tűnik, tekintve, hogy a Grayscale még mindig több mint 566 000 Bitcoint tart a kezében.

A Coinbase Premium Index chartjára vetett pillantás még inkább hitelt adott a medvés előrejelzésnek. A negatív értékek az amerikai befektetők erős eladási nyomását jelezték.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A medvés narratíva erősödik

Ezután a Bitcoin technikai mutatói felé fordulva számba vettük a rövid távú kilátásokat.

A Relative Strength Index (RSI) a semleges 50-es szint alatt lebegett, ami arra utalt, hogy a medvék irányítanak.

A Moving Average Convergence Divergence (MACD) mutató a negatív tartományban mozgott, a jelzővonal a MACD vonal felett maradt.

Mivel nem volt közvetlen lehetősége egy bikás kereszteződésnek, a medvék valószínűleg ellenőrzés alatt tartják az irányítást.

Forrás: tradingview.com

A medvék mértékét a Bitcoin felvett aktív pozíciókban is megfigyelhettük.

A Coinglass szerint a Bitcoin esetében a medvés short pozíciók száma az elmúlt napokban megelőzte a bikás long pozíciókat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez azt jelentette, hogy a kereskedők többsége arra számított, hogy a Bitcoin az elkövetkező napokban tovább fog esni.

Forrás: Coinglass

Olvastad már? Veszélyt jelenthet a bitcoinra az SP500 index erősödése?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!