Vajon a Bitcoin 2024-ben eléri a 100.000 dollárt? PlanB árjóslata szerint…

-

Ahogy a Bitcoin (BTC) árfolyama a 45.000 dolláros határ felett jegelődött, a befektetők várakozásai a Bitcoinnal kapcsolatban megemelkedtek.

Sőt, ha hinni lehet a legfrissebb adatoknak, a BTC 2024-ben új csúcsot érhet el.

Figyelembe véve a Bitcoin ETF-ek körüli hype-ot, a BTC új csúcsok elérésének lehetősége valószínűnek tűnik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


2024 egy olyan év lehet, amit érdemes fejben tartani

A Bitcoin árfolyama a múlt héten továbbra is bikás maradt, hiszen éppen a 48.000 dolláros határ átlépése előtt állt.

A CoinMarketCap szerint a BTC több mint 2%-kal emelkedett a múlt héten.

A cikkírás idején a Bitcoin 46.585 dolláron kereskedett, több mint 912 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

Ahogy a BTC árfolyama folyamatosan emelkedett, az elemzők bikás jóslatokat fogalmaztak meg a Bitcoinnal kapcsolatban.

Nevezetesen egy elemző, aki a Stock-to-Flow (S2F) modellt alkotta meg, azt jósolta, hogy a Bitcoin 2024-ben meghaladhatja a 100.000 dollárt, majd 2025-ben elérheti az 532.000 dolláros árfolyamot.

A jóslat akkor született, amikor a Bitcoin ETF-jei heves vita tárgyát képezték a piacon. Ha az ETF-eket jóváhagyják, a befektetők arra számíthatnak, hogy a BTC árfolyama új csúcsokat fog elérni.

Valójában Crypto Tony, egy népszerű kriptoelemző is megosztotta, hogy ő is arra számít, hogy a BTC elérheti az 50.000 dollárt, ha az ETF-eket jóváhagyják.

Van valami a befektetők számára rövid távon?

Bár a 100.000 dolláros szám ambiciózusnak tűnt, és elég korai lenne ilyen előrejelzéseket tenni, a befektetők számára jó híreket is kaptunk.

Captain Faibik egy tweetben elárulta, hogy a BTC Bollinger sávjai szűkülnek a napi időkeret grafikonján.

Az elemző továbbra is bikásan állt a BTC-hez, és arra számított, hogy az árfolyama az elkövetkező napokban felfelé mozdul.

Ezért, hogy jobban megértsük, mit várhatunk a BTC-től, vessünk egy pillantást a láncon belüli mutatóira.

Elemzésünk szerint a BTC-re nehezedő vásárlási nyomás növekedett, mivel a tőzsdei tartalék és a tőzsdei nettó áramlás zöldben volt.

Forrás: CryptoQuant

A CryptoQuant adataira vetett pillantásunk azt is megmutatta, hogy a BTC bináris CDD-je zöld volt. Ez azt jelentette, hogy a hosszú távú tulajdonosok mozgása az elmúlt hét napban alacsonyabb volt az átlagosnál.

Az amerikai befektetők vásárlási kedve is domináns volt, ami a BTC Coinbase Premiumból is kitűnik.

Forrás: CryptoQuant

Ha a bitcoinnak sikerül bikarallyt kezdeményeznie az elkövetkező napokban, akkor néhány ellenállási zónával szembesülhet.

Ezután megnéztük a Bitcoin likvidációs hőtérképét, hogy kiderítsük ezeket a problémás zónákat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Elemzésünkből kiderült, hogy a BTC likvidációja legutóbb akkor nőtt meg, amikor az ára elérte a 48.000 dolláros szintet. Ezért e szint fölé kell mennie, hogy fenntartsa a bikarallyt.

bitcoin

Forrás: Hyblock Capital

Olvastad már? Egy bálna több, mint 50 millió XRP-t adott el, mi lesz ezután?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!