A Solana 2024 lassú indulásának lehetünk szemtanúi

-

A 2024-es év jól indult, mivel a digitális eszközbefektetések beáramlása 151 millió dollárt regisztrált az első héten.

A Solana (SOL) azonban nem sokat járult hozzá az alapok finanszírozásához, annak ellenére, hogy 2023-ban lenyűgöző évet zárt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ehelyett több kiáramlást regisztrált, derült ki a CoinShares jelentéséből.

A heti jelentés értékelése szerint a Solana kiáramlása 5,3 millió dollárt tett ki.

Az altcoin iránti hangulatváltozásnak több oka is volt. De a legjelentősebb ezek közül a Bitcoin (BTC) és a SOL árfolyama volt.

Bár a SOL árfolyama visszatért 100 dollár fölé, az előző hét nem volt jó számára.

A CoinMarketCap adatai alapján a SOL ára január első hetében 90 dollár alá esett. Ez volt az egyik oka annak, hogy a hétnapos teljesítménye 10,12%-os csökkenés alatt maradt.

A Bitcoin esetében sok optimizmus övezte a coin körül. Ennek eredményeképpen a hozzá kapcsolódó beáramlások 113 millió dollárt tettek ki az összesen 151 millió dollárból.

solana
Forrás: CoinShares

Továbbá kiderült, hogy a spot ETF amerikai jóváhagyása körüli várakozás volt az áramlás fő mozgatórugója. Így nem volt meglepő, hogy a CoinShares kutatási vezetője megjegyezte:

„Annak ellenére, hogy a spot ETF-et még nem indították el az Egyesült Államokban, a beáramlások 55%-a amerikai tőzsdékről érkezett, Németországban és Svájcban 21%, illetve 17% volt a beáramlások aránya”.

Emellett több forrásból származó jelentések is azt mutatták, hogy a jóváhagyás már majdnem megtörtént. Ezt erősítette meg Gary Gensler január 8-án az X-en közzétett bejegyzése is.

A posztban a SEC elnöke arra biztatta a befektetőket, hogy legyenek óvatosak a kriptoeszközökkel.

A poszt alatti kommentek arra engedtek következtetni, hogy a kriptokereskedelmet elutasító szabályozó hatóság beleegyezett abba, hogy zöld utat adjon a kérelmezőknek.

Korábban olyan spekulációk voltak, hogy az esemény egy „sell the news” esemény lesz.

A CoinShares jelentésből származó részletekből azonban kiderült, hogy sok résztvevő nem osztotta ezt az érzést.

A jelentés megállapította:

„Ha sokan valóban azt hitték volna, hogy az ETF indítása az USA-ban egy „vedd a pletykát, add el a hírt” esemény lesz, akkor biztosan arra számítanánk, hogy beáramlást látunk a short bitcoin ETP-be, ehelyett az elmúlt 9 hétben a kiáramlás 7 millió dollárt tett ki.”.

Eközben a Solana körüli hangulat megváltozott a múlt hetihez képest.

Ahhoz, hogy erre a megállapításra jussunk, megnéztük a súlyozott hangulatot, a Santiment on-chain adatainak felhasználásával.

A Santiment szerint a SOL Weighted Sentiment -0,334 volt január 6-án. A cikkírás idején azonban a mérőszám a pozitív tartományba emelkedett.

Forrás: Sentiment

Ez az újbóli emelkedés megerősítette, hogy a projekttel kapcsolatos pozitív kommentek az elmúlt két napban túlsúlyba kerültek a negatívakkal szemben.

Amennyiben a hangulat a hét végéig nem változik, akkor a Solanához kapcsolódó pénzáramlások növekedhetnek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az altcoin azonban lehet, hogy az Ethereummal (ETH) kell majd megküzdenie.

A Solanával ellentétben az Ethereum befektetési termékekbe összesen 29 millió dollárnyi beáramlás érkezett.

Olvastad már? Majdnem megháromszorozódott a bitcoin-elfogadó helyek száma tavaly

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!