Majdnem megháromszorozódott a bitcoin-elfogadó helyek száma tavaly

-

Európában és a latin-amerikai régióban a 2023-as év során 174%-kal nőtt meg a bitcoint elfogadó kereskedők, üzletek száma.

A BTC Map által összegyűjtött adatokból kiderül, hogy azok az üzletek, vállalkozások, vagy kereskedők, akik elfogadják fizetőeszközként a bitcoint, sokkal többen lettek tavaly, a számuk majdnem megháromszorozódott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


2023 január elején a BTC Map még csak 2207 helyet tartott nyilván, éttermet, kocsmát, üzletet vagy éppen szolgáltatót, ahol kriptopénzzel is lehet fizetni, év végére viszont ez a szám 6126-ra emelkedett.

Az éves csúcsot ráadásul már korábban láthattuk, 2023 szeptemberében minden eddiginél több, 6590 helyszínen lehetett bitcoinnal fizetni.

Erről a szintről a decemberre némileg visszahúzódott az elfogadóhelyek száma, de a növekedés így is jelentős mértékű.

A BTC Map az OpenStreetMap adatai használja, amelyek szabadon hozzáférhetők bárki számára, és így válik lehetővé, hogy mind a felhasználók, mind a vállalkozások megjelöljék a térképen, hogy bitcoin-elfogadó helyet találnak, üzemeltetnek.

Így a növekedés nem biztos, hogy egyszerűen csak az ilyen vállalkozások számának a növekedését jelenti, az is lehet, hogy ezek a cégek már eddig is elfogadták a bitcoint, de csak most kerültek fel erre a térképre.

Az adatokat szemügyre véve látható, hogy a legtöbb kereskedő, aki elfogadja a bitcoint, Közép- és Dél-Amerikában található, valamint Ázsiában és Afrikában.

Az USA és Európa esetében is viszonylag magas számokat láthatunk.

Dél-kelet Ázsia esetén a Fülöp-szigetek vezeti a listát, a legtöbb elfogadóhelyet itt találhatjuk.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Furcsa viszont, hogy Kína, India, és Oroszország esetében gyakorlatilag nulla az elfogadóhelyek száma, bár mindhárom ország nyíltan ellenzi a kriptopénzeket, és jogilag nem számítanak fizetőeszköznek.

A sajtót tavaly novemberben járta be a hír, hogy az adatok alapján a bitcoint elfogadó kereskedők nagyobb része a vásárlás után nem tartja meg a kapott coinokat, hanem szinte azonnal értékesíti azokat a piacon.

Olvastad már? Magyarország legjobb kripto kaszinói 2023-ban: A győztesek leleplezése

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!