Vajon a bányászok Bitcoinba vetett bizalma végre kifizetődik?

-

A Bitcoin (BTC) bányászata hatalmas forgalmat regisztrált, amely ismét reflektorfénybe hozta a bitcoin bányászatot.

Nevezetesen, a blokklánc hashrátája olyan mértékű megugrást látott, amilyet még soha nem láttunk egyetlen nap alatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jellemzően a hashrate megugrása azt jelenti, hogy több bányász lép be a hálózatba. Elég lesz azonban ez a beáramlás ahhoz, hogy a Bitcoin elindítsa a következő bikarallyt?

A Bitcoin bányászati szektorának közelebbi vizsgálata

James V. Straten, egy népszerű kutató és adatelemző szeptember 18-án közzétett egy tweetet, amely egy érdekes fejleményre mutatott rá.

A tweet szerint a múlt pénteki keresztgyertya egyetlen nap alatt 400 Eh/s-ról 500 Eh/s fölé lökte a BTC hashrátáját. Ez egy óriási ugrás volt, ami az új bányászok beáramlását tükrözi az iparágba.

bitcoin
Forrás: Coinwarz

Bár a BTC hashrate-je kissé csökkent, a cikk megjelenésekor még mindig viszonylag magas volt, több mint 388 EH/s-en állt.

Ugyanakkor érdekes volt megjegyezni, hogy a Coinwarz szerint a blokklánc hashrate-jének jelentős emelkedése ellenére a bányászati nehézségi diagram 54,15 T-nél maradt.

Miért nő a bányászok érdeklődése a Bitcoin iránt?

Ahogy a BTC bányászati szektorának ereje növekszik, az is kulcsfontosságú, hogy megvizsgáljuk, miért lépnek be a bányászok az ágazatba.

Bár több változó is szerepet játszhat, az egyik valószínű tényező az, hogy magasabb haszonkulcsra számítanak.

Valójában a Glassnode adatainak áttekintése során kiderült, hogy ez valóban így lehet. Nevezetesen, az elmúlt néhány hónapban a bányászok bevételei oldalazó pályára kerültek, ami némileg a medvepiacnak tulajdonítható.

A trend azonban az elmúlt napokban megváltozott. A legfrissebb adatok szerint a BTC bányászok bevételei e hónap eleje óta kezdtek felfelé lendülni, és szeptember 15-én ígéretes kiugrást regisztráltak.

Érdekes módon ez ugyanazon a napon történt, amikor a blokklánc hashrátája megugrott.

Forrás: Glassnode

A bányászok bíznak a BTC-ben

A Bitcoin bányászati mérőszámaira vetett pillantás azt sugallta, hogy a bányászok BTC-be vetett hite is pozitív jeleket mutat. A metrikák azonban nem voltak egyértelműek rögtön az elején.

A Glassnode adataiból például kiderült, hogy a BTC bányászok nettó pozícióváltozása pirosra váltott.

Ez azt jelezte, hogy a bányászok eladták a pozícióikat. Közelebbről megvizsgálva azonban a történet egy másik oldala tárult fel.

A CryptoQuant szerint a BTC bányászok pozícióindexe (MPI) és Puell multiplexe semleges állapotban maradt, ami azt jelenti, hogy a jelentés időpontjában a bányászok részéről a BTC-re gyakorolt eladási nyomás mérsékelt volt.

Sőt, a szeptember 2-i meredek zuhanás után a bányászok egyenlege ismét emelkedett. Ez arra utalt, hogy ismét megtartották eszközeiket, ami azt tükrözi, hogy a bányászok bíznak a BTC bikarallyban.

Forrás: Glassnode

Olvastad már? A Bitcoin-kereskedők egyre kockázatkerülőbbek?

Kiemelt kép: fszalai képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!