Újabb kriptós adókat szeretnének az amerikai politikusok

-

Egy szenátorokból álló csoport arra ösztönözte az Adóhatóságot és az Államkincstárat, hogy hozzanak újabb adótörvényeket a kriptoipar számára.

A politikusok október 10-én írtak nyílt levelet a két intézménynek, arra kérve a hivatalnokokat, hogy újabb adókat rójanak ki a választópolgáraikra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A politikusok szerint ezt mihamarabb meg kellene tenni, hiszen az Államkincstár szabályainak a hatályba lépési ideje így is két éves lemaradásban van, tehát 2026-nál előbb nem is tudnának több pénzt beszedni a lakosságtól.

Egy 2021-es jogszabály alapján a kriptotőzsdéknek, váltóknak 2024-től már nyilatkozniuk kellene a felhasználóik adó-visszatérítéséről, de a törvényhozási halasztások miatt ez az elvárás egyelőre nem teljesülhet.

A politikusok egy 2022 májusában adásba került híradásra hivatkozva úgy vélik, az Adóhatóság éves szinten 50 milliárd dolláros bevételtől esik el, amely a kriptotulajdonosoknál marad.

A hiány egyrészt lehet, hogy az egyértelmű adózási szabályok meghozásával mérsékelhető lenne, másrészről viszont ebben az összegben valószínűleg tényleges adóelkerülés is szerepel.

A politikusok úgy érvelnek, hogy amint a jogszabályok hatályba lépnek, a hatóságok számára újabb lehetőségek nyílnak meg, hogy mindenképpen be tudják szedni az adót az állítólag krónikusan adóelkerülő kriptoipartól.

Emellett az adófizetők számára is letisztázódna, hogy hogyan és mennyit kell fizetniük a hatóságnak, mivel a különböző szolgáltatóknak részletes adózási segédletet kellene majd nyújtaniuk a felhasználóiknak.

A törvénytervezetek alapján a váltóknak is be kellene nyújtaniuk az egyes felhasználókra vonatkozó kereskedési adatokat, így az Adóhatóság egy minden részletre kiterjedő adórendszert tudna megvalósítani, és sokkal részletesebben rálátna az egyes befektetők adózási szokásaira.

A politikusok úgy vélik, a kriptós jogszabályok megfelelőek, de ideje lenne hatályba léptetni azokat.

Külön kiemelik, hogy végre több kérdéses pont is tisztázva lett az iparágon belül, például a törvények értelmében mindenki váltónak minősül, aki kriptopénz eladásában működik közre, és ismeri az adásvételben részt vevő eladó személyét.

Egy másik pozitív fejlemény, hogy végre törvényi definíciót kapnak a digitális eszközök, mint kriptográfiával biztosított, blokkláncon vagy hasonló technológián alapuló eszközök.

Egy harmadik pont pedig, amelynek nagyon örülnek a képviselők, az az, hogy a váltóknak minden egyes kriptotranzakciót jelenteniük kell majd az Adóhatóságnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A szenátorok emellett viszont aggodalmukat fejezték ki, hogy a törvények hatályba lépésében bekövetkező további halasztások miatt az emberek esetleg kevesebb adót vallanak be, így arra kérték az érintett intézményeket, hogy október 24-ig számoljanak be, hogy jelenleg milyen fázisban tart ez az ügy.

Ugyanebben a témában november 7-re terveztek közmeghallgatást, amelyre október végéig várják a lakossági hozzászólásokat. Eddig összesen 140 észrevétel érkezett az adófizetőktől a témát illetően.

Olvastad már? A Trezor bemutatja az új Safe 3 modellt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!