A befektetők havonta összesen 1,35 milliárd dollárért vesznek bitcoint

-

A Bitcoin árfolyama drámaian ugrált az idei év során, a Glassnode ennek ellenére arra jutott, hogy a hosszú távú befektetők kitartanak, és folyamatosan növelik a készleteiket.

Hosszú távú befektetőnek azok számítanak a Glassnode értelmezésében, akik legalább 155 napig tartják a megvásárolt coinjaikat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ebbe a csoportba tartozó felhasználók minden hónapban nagyjából 50 ezer BTC-t utalnak ki a tőzsdékről a saját tárcáikba.

Ez azt jelenti, hogy az elérhető készlet csökken, és a befektetők egyre kevésbé akarnak megválni a kriptóiktól.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A Glassnode szerint a piac jelenlegi állapota nagyon hasonlít a 2014-15 illetve a 2018-19 évi medvepiacokra, és a jelenlegi időszak már 535 napja tart.

A tranzakciók száma, és a Bitcoin hálózaton továbbított összegek mennyisége éves mélyponton áll, és a tőzsdei aktivitás is azt mutatja, hogy a befektetők, kereskedők nem túlzottan lelkesek.

A 30 napos átlagos tőzsde kereskedési volumen jelenleg alig 1,5 milliárd dollár, holott 2021 májusában 6 milliárdot tett ki.

„A tőzsdékre küldött kriptopénzeken realizált profit illetve veszteség mértéke szintén alaposan lecsökkent a 21-es csúcs után, és évek óta a legalacsonyabb szinten áll.”

A Glassnode szerint a jelenlegi időszakra nagyon jellemző az altcoinok körüli spekuláció felfutása, és az iparágba befektetett tőke mozgását megfigyelve próbálnak következtetni az altok várható piaci teljesítményére.

Az elemzők szerint a volatilitás nagymértékű, a tőke mégsem áramlik a BTC-ből az ETH és más altok irányába, sem pedig stablecoinokba, holott ez lenne az úgynevezett alt-szezon kezdő lépése.

„A legújabb megfigyeléseink alapján, ha egy 30 napos időszakban nagy növekedés tapasztalható az ETC és a stablecoinok kapitalizációjában, akkor számítani lehet arra, hogy hamarosan a kisebb kapitalizációjú altok irányába is megindulhat a tőke.”

A Glassnode szerint a jelenlegi volatilitás valójában nem a tőkebevonásnak köszönhető, hanem amiatt lép fel, hogy a piacon egyszerűen nem megfelelő a likviditás az altok esetén, túl kevés a pénz mögöttük, így minden nagyobb vásárlás vagy eladás nagy kilengést okoz az árfolyamban.

A kereskedők, befektetők többsége nem az altok iránt érdeklődik, hanem BTC-ből próbál minél többet felhalmozni, mivel arra várnak, hogy hamarosan megindulhat a rali és az áremelkedés.

Ráadásul a következő felezés 196 nap múlva esedékes, így ez a faktor is tovább csökkenti a piacon az elérhető készletet.

Olvastad már? A Coinbase kereskedési volumene 52%-kal csökken

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ferrari az USA után Európában is alkalmazza a kriptofizetéseket

A Ferrari e hónap végétől elfogadja a kriptovaluta fizetéseket Európában. A lépés az amerikai piacon való sikeres használat után következik. A kriptovaluták továbbra is a mainstream...

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!