A befektetők havonta összesen 1,35 milliárd dollárért vesznek bitcoint

-

A Bitcoin árfolyama drámaian ugrált az idei év során, a Glassnode ennek ellenére arra jutott, hogy a hosszú távú befektetők kitartanak, és folyamatosan növelik a készleteiket.

Hosszú távú befektetőnek azok számítanak a Glassnode értelmezésében, akik legalább 155 napig tartják a megvásárolt coinjaikat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ebbe a csoportba tartozó felhasználók minden hónapban nagyjából 50 ezer BTC-t utalnak ki a tőzsdékről a saját tárcáikba.

Ez azt jelenti, hogy az elérhető készlet csökken, és a befektetők egyre kevésbé akarnak megválni a kriptóiktól.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A Glassnode szerint a piac jelenlegi állapota nagyon hasonlít a 2014-15 illetve a 2018-19 évi medvepiacokra, és a jelenlegi időszak már 535 napja tart.

A tranzakciók száma, és a Bitcoin hálózaton továbbított összegek mennyisége éves mélyponton áll, és a tőzsdei aktivitás is azt mutatja, hogy a befektetők, kereskedők nem túlzottan lelkesek.

A 30 napos átlagos tőzsde kereskedési volumen jelenleg alig 1,5 milliárd dollár, holott 2021 májusában 6 milliárdot tett ki.

„A tőzsdékre küldött kriptopénzeken realizált profit illetve veszteség mértéke szintén alaposan lecsökkent a 21-es csúcs után, és évek óta a legalacsonyabb szinten áll.”

A Glassnode szerint a jelenlegi időszakra nagyon jellemző az altcoinok körüli spekuláció felfutása, és az iparágba befektetett tőke mozgását megfigyelve próbálnak következtetni az altok várható piaci teljesítményére.

Az elemzők szerint a volatilitás nagymértékű, a tőke mégsem áramlik a BTC-ből az ETH és más altok irányába, sem pedig stablecoinokba, holott ez lenne az úgynevezett alt-szezon kezdő lépése.

„A legújabb megfigyeléseink alapján, ha egy 30 napos időszakban nagy növekedés tapasztalható az ETC és a stablecoinok kapitalizációjában, akkor számítani lehet arra, hogy hamarosan a kisebb kapitalizációjú altok irányába is megindulhat a tőke.”

A Glassnode szerint a jelenlegi volatilitás valójában nem a tőkebevonásnak köszönhető, hanem amiatt lép fel, hogy a piacon egyszerűen nem megfelelő a likviditás az altok esetén, túl kevés a pénz mögöttük, így minden nagyobb vásárlás vagy eladás nagy kilengést okoz az árfolyamban.

A kereskedők, befektetők többsége nem az altok iránt érdeklődik, hanem BTC-ből próbál minél többet felhalmozni, mivel arra várnak, hogy hamarosan megindulhat a rali és az áremelkedés.

Ráadásul a következő felezés 196 nap múlva esedékes, így ez a faktor is tovább csökkenti a piacon az elérhető készletet.

Olvastad már? A Coinbase kereskedési volumene 52%-kal csökken

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!