Újabb Bitcoin bikafutás van a láthatáron?

-

2024-ben a Bitcoin (BTC) újabb bikafutás szemtanúja lehet, mivel az eszköz tőzsdék közötti Flow Pulse (IFP) legutóbbi emelkedése a bikás hangulat növekedését sugallta.

A CryptoQuant álnevű elemzője, Bullfighter egy új jelentésében erre következtetett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az IFP mérőszámot a spot tőzsdék és a derivatív tőzsdék közötti BTC-áramlások elemzésére használják. Amikor a metrika növekszik, az arra utal, hogy több BTC áramlik a derivatív tőzsdékre.

E mozgás gyakran növekvő érdeklődést és egy bikafutás lehetőségét jelzi.

Ha viszont a BTC IFP értéke csökken, az arra utal, hogy több coin áramlik ki a derivatív tőzsdékről a spot tőzsdékre.

Ez negatív hangulat növekedését jelzi, és általában egy potenciális medvefutás előjele.

Az elemző értékelte a metrika múltbeli teljesítményét, és megállapította, hogy 2016-ban a BTC IFP-je hosszabb időszakot (55 napot) töltött a 90 napos mozgóátlaga alatt, ami medvepiacra utal.

Azonban júniusra ez a metrika az átlag fölé tört, és felfelé tendált, amit a coin árfolyamának jelentős emelkedése követett.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A mostani piacot vizsgálva kiderült, hogy a BTC IFP február 7. óta emelkedő tendenciát mutat, miután 43 napig a 90 napos mozgóátlag alatt volt.

Bullfighter szerint:

„Ha az IFP ismét a 90 napos mozgóátlaga fölé tör, akkor láthatjuk, hogy a bikák újra erőre kapnak”.

Ezért kell mindkét irányt nézni

Amióta a BTC február 20-án elérte az 52.899 dolláros árfolyamhatárt, az értéke csökkent.

A CoinMarketcap adatai szerint a coin e cikk írásakor 51.385 dolláron cserélt gazdát, ami 2%-os árfolyamcsökkenést jelent az elmúlt négy napban.

A BTC teljesítményét a napi grafikonon értékelve kiderült, hogy az áresés kezdete négy nappal ezelőtt egybeesett azzal, amikor az Awesome Oscillator kezdett piros felfelé mutató hisztogram sávokat mutatni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


E mutató egy eszköz trendjének erősségét és irányát méri egy adott időszakban.

Ha piros, felfelé mutató hisztogram sávokat mutat, akkor ez a medvés hangulat jelenlétét jelzi az általánosan bikás kilátások ellenére.

A BTC kulcsfontosságú lendületmutatóinak február 20-a óta tartó enyhe csökkenése alátámasztja ezt az álláspontot.

Mindezek ellenére a cikkírás idején a coin Relative Strength Index (RSI) és a Money Flow Index (MFI) továbbra is a középvonaluk felett maradt.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Olvastad már? Az Ethereum az elemzők szerint 200% hozamra tehet szert 2024-ben, de ez a kripto 5000%-ot is hozhat

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként. Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!