Új tőzsdét indítanának az FTX korábbi alkalmazottai

-

A csődbe ment FTX tőzsde korábbi vezetési tagjai közül többen összefogtak, hogy egy új kriptotőzsdét indítsanak, és a tervek szerint a legfőbb célkitűzés a felhasználói pénzek biztonságos kezelése lenne.

A híradások alapján a tőzsde Dubajban indult útjára, Backpack Exchange néven, a Trek Labs platformjaként, miután a cég hivatalos engedélyt kapott a városállam pénzügyi hatóságaitól, hogy kriptopénzes szolgáltatásokat nyújtson a régióban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A céget az FTX korábbi jogásza, Can Sun vezeti.

A Brit Virgin Szigeteken bejegyzett holding társaság, amely a Trek Labs tulajdonosa, egy másik volt FTX vezető, Armani Ferrante vezetésével működik, ez derül ki a Wall Street Journal november 11-én kiadott cikkéből.

Ferrante indította el a Backpack nevű kriptotárcát is, amely aztán integrálva lett a Backpack Exchange rendszerébe.

A Trek Labs vezetőségének soraiban megtalálható még Sun korábbi helyettese az FTX-nél, Claire Zhang, aki egyben Ferrante felesége is.

A beszámolók szerint a cég teljes körű elindulása után Zhang kilép a cég csapatából, ahol jelenleg is honorárium nélkül végzi a munkáját, hogy a tőzsde problémamentesen el tudjon indulni.

Sun és Ferrante úgy nyilatkozott, hogy az FTX-nél számos leckét tanultak meg, amelyeket mind hasznosítani tudnak az új tőzsde esetén, különösen igaz ez a felhasználói pénzek kezelésére.

A Backpack egy felhasználói letétkezelést lehetővé tévő tárca, amely több résztvevős irányítással oldja meg, hogy az ügyfelek vagyona biztonságban legyen.

Ez az MPC néven ismert metódus megköveteli, hogy a javak mozgatása során több résztvevő együttesen írja alá a tranzakciókat.

Emellett azt is lehetővé teszi, hogy a Backpack felhasználói bármikor önállóan leellenőrizhessék a tőzsdén tartott minden kriptopénz meglétét.

„Az FTX után valódi bizalom és átláthatóság kell, ha valaki egy tényleges alternatívát akar létrehozni, és a felhasználók számára elérhetővé tenni.”

A Backpack Exchange jelenleg béta-fázisban van, és az éles indulás még idén várható az üzemeltetők elmondása szerint.

Sun végignézte az FTX alapítójának, SBF-nek a perét, amelyben Bankman-Fried mind a hét csalási vádpontban bűnösnek találtatott.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Sun úgy nyilatkozott, hogy a bedőlés előtt SBF jogi állásfoglalást akart kérni arról, hogy jogosan tartják az FTX felhasználóinak a pénzét az Alameda Research számláin, és mikor kiderült, hogy valójában hogyan használták fel az ügyfélvagyont, Sun azonnal felmondott a tőzsdénél.

„Ami ott folyt, az köszönőviszonyban sem volt azzal, amit Sam előzetesen mondott nekünk, és amit tettek, az ellentétes mindennel, amelyet képviselni akarnék.”

A Sam Bankman-Fried által alapított FTX birodalom több milliárd dollárnyi felhasználói pénzt juttatott az Alameda Research számára, befektetési célból, és mikor fizetésképtelenné váltak, kiderült, hogy 9 milliárd dollárral nem tudnak elszámolni, annyi pénz hiányzik.

Olvastad már? A Bitcoin Argentína törvénytervezetet terjeszt elő a kriptopénz szabályozására

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!