Az amerikai politikusok szerint nem a kriptoipar a gond, hanem a mindenhol ott lévő csalók

-

Az amerikai szenátor, Cynthia Lummis a közösségi médiában arról nyilatkozott a követőinek, hogy a kriptoipar problémái nem a kriptoiparból erednek, hanem a csalók tevékenységéből, a csalók pedig minden iparágban jelen vannak.

Lummis arra válaszul osztotta meg a gondolatait a közösségi médiában, hogy a Forbes hasábjain megjelent egy cikk, amelyben leírták, a Kongresszus 20%-át sikerült becsapni a Hamas terrorszervezettel és a kriptopénzekkel kapcsolatos hamis információkkal.

„A közhiedelemmel ellentétben a törvénytelen pénzügyi tranzakcióknak mindössze az 1%-áért felelnek a kriptopénzek. Et az arány pedig lényegesen alacsonyabb lenne, ha a kormány megfelelő törvényeket alkotna, amelyekkel szabályozni lehet a kriptoipar működését, így a cégek és a felhasználók Amerikában maradnának, és nem költöznének ellenőrizhetetlen külföldi piacokra. Nem a kriptopénzek jelentik a problémát, hanem a csalók.”

Nemrégiben több nagy hírügynökség is arról számolt be, egymásra hivatkozva, hogy a Hamas több millió dollárnyi adományt tudott gyűjteni kriptopénzekből.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Felhasználva a blokklánc, és az adatok átlátható, nyilvános természetét, az Elliptic elemzővállalat ezt a hírt könnyedén megcáfolta.

„Semmi bizonyítékot nem találtunk arra, hogy a kriptóban küldött adományok akár csak megközelítenék ezt az értéket. A hírügynökségek kezdték el terjeszteni ezt a hamis hírt.”

Annak ellenére, hogy az Elliptic beszámolója nyilvános, az eredményeiket alátámasztó adatokkal együtt, közel 100 amerikai képviselő, köztük a kriptoközösségben a rettenetesen buta megnyilvánulásairól híres Elizabeth Warren is, arra bíztatta a Biden kormányt, hogy tegyenek valamit a terrorizmus és a kriptopénzek ellen.

A hét elején Wally Adeyeme, az Államkincstár egyik helyettes vezetője elmondta, a kormány keresi a módját, hogy hogyan tudná felvenni a harcot a kriptopénzek illegális felhasználása ellen, mivel a közelmúltban egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a digitális eszközöket olyan módon is lehet használni, amely nem tetszik a politikusoknak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Adeyemo viszont azt is kiemelte, hogy a kriptopénzek egyáltalán nem számítanak jelentős finanszírozási forrásnak a terrorizmus esetén.

Februárban a Chainalysis adott ki egy jelentést, amelyben rámutatott, hogy a kriptós bűnelkövetés aránya folyamatosan csökken, és összességében a teljes kriptopiaci volumennek kevesebb, mint az 1%-át teszi ki az ilyen felhasználás.

Olvastad már? A Bitcoin dacol a normával, a növekedés mellett dönt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!