Amerika választ! Idén Joe „Álmos” Biden és Donald „Aprókezű” Trump vív meg egymással a szavazólapok jelölőnégyzete színe előtt. De mégis milyen hatással lehet ez a bitcoinra, és milyen hatással volt a legutóbb?

A bitcoin árfolyama a választások napján ~13.750 dollár a CoinGecko független kriptoaggregátor adatai szerint, amely 1,82%-os emelkedést jelent az elmúlt 24 órában.

A 2016-os választás éjszakáján, amikor Trump legyőzte Hillary „Őrült/Görbe” Clintont, egyetlen bitocin még csak 700 dollárt ért.

Trump győzelmét követően egy 735 dollár felé irányuló kitörést láthattunk. Az elmúlt négy évben tehát 18-szoros növekedést tapasztalhattunk a bitcoin árfolyamában.

És vajon mi történt, amikor 2012-ban Barack „Csaló” Obama legyőzte Mitt Romneyt? Az adatok bár ködösek, a bitcoin nagyjából 11,2 dollárt ért októberben, majd 12,56 dollárt novemberben a Statista adatai szerint.

Azok, akik akkor vásároltak bitcoint, nem kevesebb, mint 1000-szeres növekedést könyvelhettek el Obama második hivatalba lépése óta.

Ha sok mindenen nem is, a bitcoin árfolyamán igenis szépen meglátszanak a választások közötti változások.

Miközben az USA demokráciájának alapjait teszteli le ebben a hónapban, a kereskedőknek új árakat kell majd letesztelniük.

A múlt hónap során a vezető kriptopénz árfolyama nagyjából 10.500 dollárról egészen 14.000 dollárig emelkedett egyetlen hétvége alatt.

Sokan úgy vélik, a bitcoin nem korrelál a globális eseményekkel: ez az úgynevezett „biztonságos menedék”-teórua. Ilyen eszközostályként vajon a választások után is megőrzi ezt a tulajdonságát?

Majd a szavazólapok eldöntik.

(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? 400 dollárnyi bitcoint osztott szét a Halloween-t ünneplő gyerekek között

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.