Továbbra is Jack Dorsey a Twitter ügyvezetője

-

Az igazgatótanács részvényesi felkérésre vizsgálta felül Dorsey teljesítményét, és ezután döntöttek úgy, hogy továbbra is ő maradjon a vezető.
Március elején került a tanács asztalára a beadvány, amelyet az Elliot Management és a Silver Lake befektető-társaságok indítványoztak.

Mindkét szervezet nagy összegű részvényvásárlással jutott igazgatótanácsi helyhez a vállalat vezetőségében.
A sajtó információi alapján a független vizsgálat megállapította, hogy a cég menedzsment-modellje megfelel a követelményeknek.

„A bizottság megbízik a menedzsmentben, és indítványozza, hogy a jelenlegi formában maradjon továbbra is. Az igazgatótanács pedig ezentúl is megfelelően értékeli a vezetői erőfeszítéseket, amelyek a meghatározott faktorok alapján mérhetők, mint a stratégiai tervek, és a kitűzött célok elérése.”

Dorsey megtartotta a pozícióját, de a bizottság indítványozta, hogy az igazgatói munkakör a jelenlegi háromról egy évre csökkenjen, így vitás esetben a tulajdonosi kör egyszerűbben tudja lecserélni a vezetőségi tagokat.
Dorsey a Twitter 2006-os alapítása óta vezeti a céget. 2020-ban Paul Singer, az Elliot Management alapítója viszont indítványozta a leváltását, mert szerinte túlságosan megoszlik a figyelme a Twitter, és a saját cége, a Square között.
A Twitter mostanában csatlakozott a PayPal és a Ripple által indított kezdeményezéshez, amelyben a tiszta és tisztességes szavazásra buzdítanak mindenkit a nemsokára esedékes elnökválasztáson.
A „Civil Szövetség” néven futó megmozduláshoz csatlakozó cégek különböző könnyítésekkel segítenek a munkavállalóiknak, például a szavazás napján átszervezhetik a műszakjaikat, vagy akár nem is kell bemenniük a munkahelyükre.
Október végén Dorsey is részt vett egy szenátusi meghallgatáson, Mark Zuckerberg Facebook-alapító, és a Google vezetője, Sundar Pichai társaságában.

A bizottság előtt kellett megválaszolniuk a kérdéseket az átláthatóság és az elszámoltathatóság témájában, amelyek a közösségi oldalak tartalomkezelési irányelveiben alkalmaznak, különös tekintettel a „gyűlöletbeszédre” és a szabad politikai vélemény-nyilvánításra.

Olvastad már? Az elmúlt egy hónap során több mint 29 projekt kezdte használni a Chainlink protokollt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!