2021-ben globálisan is megjelenhet a PayPal kriptoszolgáltatása

-

A PayPal világszerte is szeretné elindítani a Venmo alkalmazást és kriptoszolgáltatásait, emellett a cég a központi bankok által kiadott digitális valutákat is szeretné felfedezni.

A PayPal vezető igazgatói a cég harmadik negyedéves jelentése során több részletet is megosztottak arról, hogyan is vágna bele a társaság a kriptoszektorba, valamint hogyan fogják támogatni a központi bankok által kiadott digitális valutákat, vagyis CBDC-ket.

Dan Shulman, a PayPal vezérigazgatója elmondta, „a világ egyértelműen kezd átállni a fizikaiból digitálisra”, különösen a fizetési és pénzügyi szolgáltatások terén.
Shulman kiemelte: „nem kérdés, hogy a digitális valuták egyre jobban elterjednek majd, ahogyan egyre több mindenre lehet használni őket.”

„Nem az a kérdés, hogy elterjednek-e a CBDC-k, hanem az, hogy mikor.”

– hangzott el a klisés megjegyzés.
A PayPal vezérigazgatója elmondta, hogy a cég hírnevének és méretének hála „segíthet a CBDC-k felhasználhatóságának formázásában”, lehetővé téve a különböző fizetési rendszerek közötti átjárhatóságot, és így a kereskedők körében való elterjedést.
Shulman emellett azt mondta, hogy a hagyományos pénzügyi rendszerek „sokszor nem működnek” az átlagemberek számára.

„Úgy gondolom, hogy az új platformunk, és a mögötte álló új digitális infrastruktúra lehetővé teszi, hogy a pénzmozgások hatékonyabban, olcsóbban és gyorsabban valósulhassanak meg.”

Októberben a PayPal bejelentette, hogy támogatni fogják bizonyos kriptopénzek adásvételét és tárolást, amely jelentős löketet adott a kriptopiacoknak. A PayPal támogatásával világszerte mintegy 28 millió kereskedő támogatná a kriptopénzeket.
A PayPal igazgatói kiemelték, hogy az ügyfelek körében jelentős a kereslet a kriptoszolgáltatások iránt. A vezérigazgató elmondta: „felhasználóink nagyon várták már ezt a szolgáltatást.”
Jelenleg csupán az amerikai ügyfelek 10%-a férhet hozzá a kriptoszolgáltatásokhoz, de Shulman szerint az még december előtt az egész országban elérhetővé válik.

„A várólista kétszer-háromszor nagyobb, mint amire számítottunk.”

„Látjuk, hogy akik kriptopénzt vásároltak egy nap többször is megnézik, hogyan is áll befektetésük.”
Shulman emellett bejelentette, hogy a kriptopénzek heti vásárlási limitét 10.000 dollárról 15.000 dollárra emelik.

Szintén felfedte, hogy a kriptoszolgáltatások nemzetközi ügyfelek számára is elérhetőek lesznek, a Venmo alkalmazással együtt a jövő év első felében indulhatnak.

„A jövő év során több területbe is betörünk.”

Olvastad már? Trump megválasztásakor még csak 700 dollár volt a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Hurrá, a Smog airdrop lángokkal perzsel

A Solana vadonatúj, tüzes projektje, a Smog mém érme (SMOG) látványosan a közösséget helyezi a középpontjába. Ez abból is kifénylik, hogy a minap kifizette a...

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

A legjobb 1 dollár alatti kriptók 15x-es növekedésre esélyesek

Vendégbejegyzés A kriptopénz-befektetések egyedülálló esélyt kínálnak a jelentős hozamra, különösen a kevésbé ismert érmék esetében, amelyek értéke megsokszorozódhat. A 2024-es bikafutás kezdetén néhány 1 dollár alatti áron...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 04.24.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) natív tokenjének, a MATIC-nak a piaci érték és a realizált érték (MVRV) aránya vételi jelzést adott, jegyezte meg Ali Martinez kriptoelemző...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!